fbpx

Volle voertuigen maar begrip in Amsterdam

14 feb 2011 19:03

De stakingen in Amsterdam worden door reizigers van het GVB door zo´n 80% van de reizigers gesteund. Er wordt gestaakt tegen de bezuinigingen in het openbaar vervoer in de stad in de komende jaren, waarmee er veel minder vervoer zal zijn. De komende twee dagen zijn respectievelijk Den Haag en Rotterdam aan de beurt.

De bussen, trams, metro´s en de ferry´s van het GVB zijn drukker dan normaal, doordat 19 buslijnen en 2 tramlijnen vervallen. De metro rijdt bovendien minder vaak. In bijna alle voertuigen moeten reizigers daardoor staan, maar er is wel begrip voor de situatie.

Vanmorgen was er nog een manifestatie van de medewerkers van het GVB en de RET (Rotterdam) bij station Amsterdam Centraal. Ook waren Kamerleden Emile Roemer (SP), Jolande Sap (GroenLinks) en Job Cohen (PvdA) waren erbij.

Den Haag en Rotterdam
Morgen gaat de HTM in Den Haag staken en vervalt daar een deel van het openbaar vervoer, waaronder de belangrijke RandstadRail die Zoetermeer en Den Haag verbindt. Daardoor wordt het waarschijnlijk erg druk in de treinen tussen die twee steden.

De RET in Rotterdam gaat woensdag een deel van het vervoer laten vallen, waardoor Rotterdam-The Hague Airport slecht bereikbaar is.