fbpx

Vrijdag weer volledige NS dienstregeling – 18 januari

17 jan 2013 17:17

Na drie dagen van een aangepaste dienstregeling schakelen NS en ProRail vrijdag weer over naar de gewone dienstregeling. Dat geldt niet voor de Fyra Amsterdam – Brussel, die blijft vrijdag "uit voorzorg" opgeheven.

Dinsdag en woensdag had het treinverkeer last van veel wisselstoringen. Donderdag vielen de problemen mee. Mogelijk kwam dat mede doordat het minder vroor dan verwacht. De huidige weersverwachtingen zijn voor NS en ProRail aanleiding om weer terug te schakelen naar de normale dienstregeling.

Volle treinen
De afgelopen dagen werd twintig procent van de treinen uit voorzorg geschrapt. Daardoor hadden NS en ProRail voldoende ruimte op het spoor om de treinen bij te sturen. In de treinen was die ruimte niet altijd aanwezig, doordat er minder treinen reden waren de overgebleven treinen voller dan gebruikelijk.

Komende dagen
NS en ProRail houden de weersverwachtingen van dag tot dag nauwlettend in de gaten. De dienstregeling kan echter per dag wijzigen op basis van de actuele weersinformatie. 
ProRail zet ook vrijdag nog wel extra winter- en storingsploegen in en heeft hulplocomotieven klaarstaan. NS houdt extra medewerkers paraat om de reiziger zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Rover
Eerder op de dag deed ROVER een oproep aan NS om vanaf vrijdag weer via de normale dienstregeling te gaan rijden.

Reisinformatie
Volgens de Nederlandse Spoorwegen wist 89 procent van de treinreizigers dat er een aangepaste dienstregeling gold de afgelopen dagen. Veel meer mensen raadpleegden de Reisplanner en de app van NS. Maandagochtend werden een miljoen reisadviezen opgevraagd, wat een record betekende. De website werkte zonder problemen.