fbpx

Waarschuwing: Valse e-mails gratis treinkaartjes

24 mei 2017 11:02

Gratis treinkaartjes ontvangen. Wie wil dat nou niet? Regelmatig worden er e-mails verzonden waarin lijkt alsof NS gratis treinkaartjes weggeeft. Trap hier niet in! De afzenders zijn in werkelijkheid enkel uit op je gegevens.

De e-mails zijn in werkelijkheid niet van NS, maar de fraudeurs. Die versturen de valse e-mails en doen er alles aan om de mails over te doen laten komen alsof ze echt zijn. Dit wordt ook wel phishing genoemd. Niet alleen NS heeft er last van, maar ook andere grote winkelketens. “Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat ook zo” zegt woordvoerder Ton Boon van NS. De fraudeurs werken vanuit het buitenland, waardoor ze moeilijk aan te pakken zijn.

NS kan weinig tegen de fraudeurs doen, dan behalve treinreizigers waarschuwen. Dat doet NS dan ook op deze pagina op ns.nl. Op die pagina publiceert NS voorbeelden van valse e-mails en wordt een lijst van e-mailadressen die je wel kunt vertrouwen. “Twijfel je, ga dan niet op het aanbod in. Valse e-mails kun je bij NS melden via [email protected]” adviseert redacteur Hildebrand van Kuijeren.

Treinreiziger.nl plaatst deze waarschuwing omdat de afgelopen dagen meerdere verontrustende telefoontjes bij onze redactie binnen kwamen van mensen die valse e-mails hadden ontvangen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
F.F.W. Beijerling
7 jaren geleden

Die “phishing” e-mails zijn aan de orde van de dag. De laatste twee weken ontvang im er dagelijks meerdere “van NS,” en “van AH.” Het is niet nodig, dat die e-mails worden geopend. Wat volstaat, om zeker te kunnen zijn van echt of fraude, is de cursor the plaatsen op de naam van de afzender. Het e-mailadres van die afzender verschijnt dan in beeld, en aan de hand van dat adres is eenvoudig vast te stellen of het gaar om echt of fraude. Zend een frauduleus e-mail direct naar “spam.”

Dries Molenaar
7 jaren geleden
Antwoord aan  F.F.W. Beijerling

U zou uw spamfilter wat beter moeten instellen. Normaal komt dit soort berichtjes niet aan.

Nel Jongste- Nugteren
7 jaren geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Ookik heb geen gezeur met de trein, met NS dus.
Ben moet zijn woorden terugtrekken.

Dries, hoe kan ik mijn Spamfilter (Tablet) beter
Instellen ?
Of is het beter om naar een PC-ZAAK {Ries-bij Van dër Vëen)binnnen te gaan? Of aan het ‘van derFeltpafk – vlakbij Ries. ???

N}

Ben Eggink
7 jaren geleden

De hele maand liggen er 2 treinkaartjes klaar.
Alles heb ik gedumpt;ik vertrouwde het niet.
De N.S. is niet zo royaal !

Dries Molenaar
7 jaren geleden
Antwoord aan  Ben Eggink

NS heeft niets met de emails te maken en uw commentaar is totaal ongepast en getuigt van een groot zeurkarakter.

Wilma
7 jaren geleden

Ik heb mij laten verwijderen ,heb ik ze nu mijn emailadres gegeven. Ik zal binnen 72 uur worden verwijderd u