fbpx

Weinig veranderingen in wijzigingsblad 12 juni

11 jun 2011 14:15

Vanaf zondag 12 juni voert de NS een wijzigingsblad door. Dit gebeurt een aantal malen per jaar, om zo de dienstregeling te verfijnen, het materieel eventueel te verplaatsen van een ene naar een andere treinserie en soms moet er in de tijden geschoven worden door werkzaamheden. Dit wijzigingsblad zijn er maar een paar wijzigingen.

De wijzigingen:

  • Haltering van de Intercity Nijmegen-Den Helder te Castricum wordt één minuut naar achter verschoven;
  • Haltering voor de Sprinter Rotterdam Centraal-Uitgeest te Koog Zaandijk, Wormerveer en Krommenie-Assendelft wordt in alledrie de stations één minuut naar achter geschoven. De wijzigingen gelden ook voor de Sprinters Amsterdam Centraal-Uitgeest.
  • De laatste Intercity van Utrecht naar Eindhoven vertrekt een halfuur eerder uit Utrecht. De aansluiting richting Helmond en Venlo wordt daardoor beter. De overige laatste reismogelijkheden worden niet beïnvloed.
  • Het Nachtnet Brabant Eindhoven – Rotterdam / Utrecht wordt aangesloten op het Nachtnet Randstad, zodat doorgaande reizigers niet meer hoeven over te stappen in Rotterdam of Utrecht.
  • Het nieuwe SLT-materieel zal opnieuw op meer plaatsen ingezet worden. Het aantal ritten met dit materieel op de trajecten Hoofddorp-Hoorn Kersenboogerd, Hoofddorp-Almere Oostvaarders en Amsterdam Centraal-Almere Oostvaarders wordt verdubbeld.