fbpx

Werkzaamheden in het weekend van 21 en 22 januari

Vanaf deze week zal onze redactie trachten om de belangrijkste werkzaamheden wekelijks te behandelen. In het weekend van 21 en 22 januari zijn er werkzaamheden op in totaal acht trajecten. Drie daarvan bevatten buitendienststellingen van het hele weekend, de rest van de werkzaamheden beïnvloeden met name de nachttreinen.

Gilze-Rijen-Tilburg(- Den Bosch)
In Tilburg wordt een tunnel van tweeduizend ton geplaatst. Het gaat om een voetganger- en fietsertunnel. Door de werkzaamheden, waarbij de sporen deels worden afgegraven,  is er geen treinverkeer mogelijk op het drukke traject Gilze-Rijen-Tilburg.

Tussen Gilze-Rijen en Tilburg rijdt elke vijf minuten een snelbus en elk halfuur een stopbus. Tussen Tilburg en Den Bosch rijdt de sprinter niet, waardoor daar alléén de IC Tilburg-Zwolle rijdt (elk halfuur). Vanuit Tilburg naar de richting Eindhoven rijden de treinen zoals normaal.

Flevoland
In Almere begint ProRail met de bouw van station Almere Poort. Het station wordt volgens planning 9 december dit jaar in gebruik genomen en bevat ruim 500 overdekte fietsplaatsen, 124 fietskluizen, een Kiss&Ride, een taxistandplaats en een haltes voor de bussen. Het station wordt vanaf december bediend door zes treinen per uur per richting (twee sprinters naar Amsterdam Centraal, twee naar Leiden Centraal en twee intercity´s per uur naar Utrecht).

Door de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Weesp en Almere Centrum, overdag elke drie minuten en ´s avonds elk kwartier.

Overige werkzaamheden
Het hele weekend rijden er tussen Nieuweschans en Leer (D) geen treinen door dat een brug verwijderd moet worden in verband met de doorvaart van een cruiseschip. In de nacht van zaterdag op zondag zijn er werkzaamheden tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk, Delft en Rotterdam, Rotterdam en Dordrecht. Voor de nacht erna geldt dit dit voor de trajecten Utrecht-Geldermalsen/Nijmegen/Rhenen.

  • Voor meer informatie een een reisadvies: ns.nl

Foto: het toekomstige station Almere Poort.