fbpx

Werkzaamheden in het weekend van 28 en 29 januari

In het weekend van 28 en 29 januari staan er in totaal zes werkzaamheden op de planning van ProRail. De grootste daarvan is Leiden Centraal-Hoofddorp. 

Leiden Centraal-Hoofddorp
Door werk aan de verbreding van een viaduct dat over het spoor heen loopt, kunnen er het hele weekend geen treinen rijden tussen Leiden en Hoofddorp. Hierdoor stoppen er geen treinen in Sassenheim en en Nieuw Vennep. Er rijden stopbussen.

De IC Amsterdam Centraal-Brussel Zuid wordt omgeleid tussen Amsterdam en Den Haag en stopt niet in Schiphol. Fyra is toeslagvrij, dus reizigers vanaf Schiphol kunnen het best met Fyra naar Rotterdam reizen en daar overstappen op de IC-Brussel.

Het nachtnet Amsterdam Centraal-Leiden Centraal rijdt om door de werkzaamheden en stopt niet in Schiphol. Tussen Schiphol en Leiden/Amsterdam rijden bussen, die voor een kwartier extra reistijd zorgen.

ICE International, CityNightLine en Euronight
Door werkzaamheden in Duitsland rijden deze treinen het hele weekend via Eindhoven naar Duitsland en stoppen niet in Arnhem, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf.

Overige dagwerkzaamheden
Tussen ´t Harde en Zwolle rijden zondagochtend geen treinen tot 10.00 uur door het testprogramma op de nieuwe Hanzelijn. Tussen Lelystad Centrum en Almere Oostvaarders rijden tot 12.30 op zondag geen treinen door spoorvernieuwing.

Nachtelijke werkzaamheden
In de nacht van zaterdag op zondag rijden de nachttreinen tussen ongeveer half drie en half vier niet tussen Delft en Rotterdam en Rotterdam en Dordrecht. Er rijden bussen, die ook deels doorrijden richting Leiden en Eindhoven door de slechte overstap die anders ontstaat.