fbpx

Win 50 euro tegoed voor NS International

22 aug 2014 13:45

Volgers van Treinreiziger.nl op Twitter of Facebook kunnen 50 euro reistegoed winnen, in te wisselen tot 17 september 2014 bij NS International. Het tegoed is afkomstig van echtpaar De Boer, die vorig jaar door een combinatie van problemen een dag langer onderweg was. 

De Boer dacht met zijn Australische vrienden een ontspannen weekendje naar Berlijn te gaan. Op de heenreis bleef de vertraging door de beschadigde spoorbrug over de Elbe en een seinstoring beperkt tot twee uur. Maar de terugreis verliep ronduit dramatisch. De beschadigde spoorbrug zorgde opnieuw voor vertraging, maar het echte leed begon pas toen de airco van enkele rijtuigen defect bleek te zijn. Bij een klein plaatsje voorbij Osnabrück besloot de DB om die reden de trein op te heffen. Reizigers moesten maar via Duisburg reizen.

Hotel
Eenmaal in Duisburg aangekomen bleek ook daar het treinverkeer naar Nederland ernstig ontrgeld te zijn. Er zou nog wel een ernstig vertraagde trein naar Nederland gaan, maar vanuit Arnhem naar Zwolle te komen zou dan niet meer lukken. Het echtpaar besloot daarom in Duisburg een hotel te zoeken en de volgende dag weer op pad te gaan. Het treinverkeer via Arnhem bleek nog steeds ontregeld te zijn, en dus kreeg het echtpaar het advies om via Bad Bentheim te reizen. Dat lukte gelukkig wel.

Geen nieuw treinavontuur
De Boer kreeg in eerste instantie nauwelijks compensatie voor zijn vertraging, omdat hij zijn reis bij Kras had gekocht. Na aandringen kreeg het echtpaar 50 euro reistegoed voor een volgende internationale treinreis. Ook de Australische vrienden kregen 50 euro reistegoed voor NS International (toen nog NS Hispeed). De Boer ziet een nieuw treinavontuur niet meer zitten, en hoopte de bonnen te kunnen inleveren bij de Treinwebshop van Treinreiziger.nl.

Uitzondering
Alhoewel de tegoedbonnen eigenlijk niet bij de Treinwebshop geldig zijn, vond redacteur Hildebrand van Kuijeren dat het echtpaar al voldoende treinleed had meegemaakt en besloot hij daarom een uitzondering te maken.

De Winactie
De tegoedbonnen van het echtpaar worden nu weggegeven bij een actie via Twitter en Facebook. Wie op Facebook Treinreiziger.nl leuk vindt, dit bericht deelt en aangeeft wat hij met het reistegoed zou willen doen, maakt kans om te winnen. Ook via Twitter is het mogelijk om mee te doen door te volgen en te retweeten en aan te geven wat je met het tegoed zou willen doen. Uit alle inzendingen kiest de redactie volgende week een winnaar. Want enige haast is gewenst, de tegoed bonnen zijn geldig tot en met 17 september. De reis mag later plaats vinden.