fbpx

Wisselstoring treft Utrecht Centraal

01 apr 2014 19:32

Van en naar Utrecht Centraal rijden sinds dinsdagavond vijf uur minder treinen. Door de problemen moeten reizigers rekening houden met 30 tot 60 minuten vertraging, waarschuwt NS. Treinen die wel rijden, rijden met vertraging.

Aanvankelijk hoopte ProRail dat de problemen rond zeven uur ´s avonds opgelost zouden zijn, maar dat is niet gelukt. Ook nabij Duivendrecht zorgt een wisselstoring voor problemen. Verder rijden er geen treinen tussen Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer. 

ProRail heeft de laatste maanden regelmatig wissels uit de dienst moeten nemen vanwege slijtage. Of dat hier ook het geval is, is niet bekend bij onze redactie. Op dit moment zijn monteurs van ProRail bezig om de wissel te repareren.

Voor Beter OV-voorzitter Rikus Spithorst reageert op de nieuwe problemen: "Mooie praatjes in de Lange Termijn Spooragenda, maar als de spoorsector de basics niet eens op orde heeft, is dat hele verhaal niets anders dan lulkoek. Wilma Mansveld schrijft mooie beleidsstukken, maar orde op zaken stellen doet ze niet."

  • Update: Vanaf omstreeks 21:00 uur zullen alle treinen weer rijden en zijn ook de logistieke problemen van de verstoring verholpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *