fbpx
Treinen rond Utrecht (archief)

Wisselstoring Utrecht zorgt voor veel vertraging

Een wisselstoring bij Utrecht Centraal heeft woensdagochtend tijdens de spits voor veel hinder gezorgd. Tussen Amsterdam – Utrecht – Den Bosch / Driebergen-Zeist reden nauwelijks tot geen treinen. De verstoring ontstond rond 7.30 uur en werd in de loop van de ochtend opgelost.

Gisteravond ontstond ook al een storing in een wissel, die in het weekend van 28 mei in dienst is genomen. "Om reizigers zo min mogelijk te hinderen, hebben wij gisteravond het wissel eerst in één stand gezet. Treinen konden dan blijven rijden, alleen konden treinen via dat wissel niet meer veranderen van spoor. Later die nacht hebben wij het wissel op alle aspecten gecontroleerd en getest. Tijdens die controle bleek alles naar behoren te functioneren. Vanochtend raakte het wissel echter weer in storing", verklaart ProRail.

Vanochtend is het wissel weer tijdelijk in één stand gezet om zo treinen te kunnen laten rijden. Vannacht wordt het wissel opnieuw onderzocht. "En morgenochtend nemen we het zekere voor het onzekere en zetten we extra mankracht naast het wissel klaar, om indien nodig direct actie te ondernemen", zegt spoorbeheerder ProRail.

Treinreizigers rond Utrecht hebben de laatste tijd wel vaker pech. Op vrijdag 27 mei moesten sommige forensen rekening houden met vertraging als gevolg van geplande werkzaamheden. Maandag 30 mei hadden alle treinen weer moeten rijden, maar de werkzaamheden liepen uit waardoor het treinverkeer pas in de loop van de ochtend weer volledig op gang kwam.