fbpx
Foto: NS

Zondag gratis reizen met Boekenweekgeschenk

Net als voorgaande jaren mag er ook dit jaar op boekenweekzondag op vertoon van het boekenweekgeschenk gratis gereisd worden. Het Boekenweekgeschenk De Kraai van Kader Abdolah wordt gratis verstrekt bij een aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Het Boekenweekgeschenk is op zondag 20 maart 2011 voor de 10e keer geldig als 2e klas vervoerbewijs. Daarmee kan er gebruik gemaakt worden van alle NS, NS International, Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia-treinen. Alleen in de Thalys is het boekenweekgeschenk niet geldig. In de Fyra en ICE International moeten reiziers wel in het bezit zijn van een toeslag. Zoals gebruikelijk kunnen per volwassene drie kinderen meereizen met ieder een Railrunnerkaartje (€ 2,50). Het boek op een e-reader is ook voor een geldig vervoersbewijs.

Verhalenvertellerstrein
Op boekenweekzondag rijdt er ook een bijzondere trein door Nederland: De verhalenvertellerstrein. Niemand minder dan Kader Abdolah zelf zal gastheer zijn van deze trein. Andere bekende meereizende verhalenvertellers zijn o.a. Gerda Havertong, Jan Terlouw, Mark Tuitert en Hanneke Groenteman. De trein vertrekt zondag 20 maart omstreeks 11:00 uur van station Delft en komt omstreeks 13:00 uur aan op Utrecht Centraal. In de trein is er gelegenheid tot het drinken van een kofje thee of koffie. Wie echter met de trein mee wil, had zich moeten inschrijven. Dat is inmiddels niet meer mogelijk.