fbpx

Zwitsers en Duits spoor getroffen door regen

In Zwitserland en Duitsland is het treinverkeer op enkele belangrijke spoorlijnen stil komen te liggen door hevige regenbuien en vallende rotsblokken. Zo rijden er in Zwitserland geen treinen tussen Luzern en Arth Goldau. Die stremming duurt naar verwachting tot en met donderdag.

Zondagavond kwam zo´n 30 kubieke meter steen op de Zwitserse spoorbaan terecht toen de bodem door enorme hoeveelheid water was gaan schuiven. Daarna is het treinverkeer stilgelegd. Normaal maken onder andere de ICN Basel – Lugano – Chiasso en de IR Basel – Locarno gebruik van de spoorlijn. Die treinen vallen nu uit tussen Luzern en Arth Goldau. Doorgaande reizigers uit Basel krijgen het advies om te reizen via Zürich.

Extreem veel regen
In het oosten van Zwitserland viel de afgelopen dagen meer dan 140 liter regen per vierkante kilometer. Het waterpeil in de rivieren stijgt naar verwachting niet verder, maar dat in de meren mogelijk wel. Meteorologen rekenen slechts nog op kleine overstromingen.

Duitsland
Ook in Duitsland zorgt de regenval voor problemen op het spoor. Op een aantal trajecten in de Duitse deelstaat Beieren rijden geen treinen meer. Onder meer tussen München en Salzburg is het treinverkeer stilgelegd. Het station van Rosenheim, het grootste station tussen München en Salzburg, is helemaal niet bereikbaar. Daar staan de treinen al sinds zondagavond stil.

Foto door David Gübler