fbpx

Fyra V250 rijdt voor het eerst met reizigers

29 jul 2012 18:18

Er is een mijlpaal bereikt voor de Fyra V250. De trein die echt bedoeld is voor de Fyra-treindiensten heeft zondag 29 juli voor het eerst een treindienst uitgevoerd waarbij reizigers toegelaten werden.

De trein reed om 17.10 met ritnummer 1056 uit Amsterdam Centraal vanaf spoor 14A weg als een extra trein via Schiphol naar Rotterdam Centraal en kwam op tijd aan in Rotterdam. Er was geen voorafaankondiging dat de trein ingezet zou worden. Er was alleen begin juli bekend gemaakt dat de trein vanaf september regulier éénmaal per uur ingezet zal gaan worden. De trein is na aankomst in Rotterdam ook weer als reizigerstrein teruggekeerd naar Amsterdam.

Frequentere inzet
NS International heeft op twitter aangegeven dat de trein de komende tijd, dus vóór september, vaker ingezet zal worden als reizigerstrein. Dat wordt dan aangegeven via hun twitter-account @nsinternational.

Foto´s
Op de eerste foto is de V250 te zien na de eerste reizigersrit, stilstaand aan het perron in Rotterdam Centraal. Op de tweede foto is het presentje te zien dat de reizigers kregen tijdens de eerste rit.

Foto´s met dank aan Alex van Herwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *