Extra

NS Zomertoer: samen treinen voor € 14,50 p.p.

In 2019 wordt de NS Zomertoer opnieuw aangeboden. Helaas is ook de prijs opnieuw verhoogd. Zie het artikel over de NS Zomertoer of kijk op de Treinpakkers pagina. Onderstaand artikel gaat over de Zomertoer in 2018.

ARCHIEF. De Nederlandse Spoorwegen biedt ook dit weer de NS Zomertoer aan: met z’n tweeën samen reizen voor 29 euro. De reis- en verkoopperiode loopt tot en met 2 september 2018. De NS Zomertoer is doordeweeks alleen geldig na 9:00 uur, in het weekend ook voor 9:00 uur. Deze actie is alleen te koop via ns.nl.

Verschillen met vorig jaar

De NS Zomertoer werkt dit jaar wel iets anders dan in 2017. Vorig jaar kon je niet in het weekend reizen, dat kan nu wel. Het ticket is nu wel iets duurder, niet 26 euro, maar 29 euro. Een ander verschil is dat het geen dagkaart is, maar een dagretour. Je kunt reizen tussen twee stations naar keuze.

Voorwaarden NS Zomertoer

Samenreizen is bij de NS Zomertoer verplicht. De kaart is alleen te koop per twee personen. Reizen mag bij alle treinvervoerders. Dus niet alleen bij NS, maar ook bij Arriva, Blauwnet, Breng en Connexxion.  NS waarschuwt echter wel dat er in de zomer op veel plekken gewerkt wordt aan het spoor. Werkzaamheden zijn minimaal 10 dagen voor vertrek in de reisplanner verwerkt. De NS Zomertoer is alleen geldig in de trein (of bussen die de trein tijdens werkzaamheden vervangen).

Alleen online te koop

Het treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Het is mogelijk om het treinkaartje uit te printen, maar het is ook mogelijk om het treinkaartje op je mobiel te tonen. Daarvoor is wel de Reisplanner-app van NS vereist. De verkoop van dit treinkaartje verloopt uitsluitend online. Wil je weten of deze aanbieding het beste voor je is? Gebruik dan onze prijsvergelijker. Bijvoorbeeld door onderstaande banner te gebruiken.

Bij gebruik van Adblocker werkt de link mogelijk niet.

Samenvatting: NS Zomertoer

Soort treinkaartje: Dagretour voor twee personen, samen reizen verplicht
Prijs: 2e klas 29 euro / 1e klas: 39 euro
Reisdagen: Maandag t/m vrijdag na 9:00 uur, in het weekend de hele dag
Reisperiode: 3 juli t/m 31 augustus 2017
Verkoopperiode: 3 juli t/m 31 augustus 2017
Verkoop: Alleen online (Bij gebruik van Adblocker valt de link weg.)

Bij deze actie zijn verder de gebruikelijke voorwaarden van toepassing, dus: niet geldig in Thalys en Eurostar. Bij de ICE (de Duitse hogesnelheidstrein die rijdt op de route Amsterdam – Frankfurt) en Intercity Direct dien je voor vertrek een toeslagkaartje te kopen. De Intercity Direct rijdt op de route Amsterdam – Breda. Op het traject Schiphol – Rotterdam is een toeslag noodzakelijk. Indien je gebruik maakt van de reguliere intercity hoef je geen toeslag te kopen. Dat geldt ook voor alle Sprinters.

Altijd goedkope treinkaartjes?

  • Tip! Check onze gratis app Treinkaartjes. Inclusief prijsvergelijker en pushbericht bij nieuwe acties. Zie: Play Store of App Store.
  • Ook geven we een gratis nieuwsbrief (vergeet de bevestigingslink die je per e-mail krijgt niet aan te klikken). De nieuwsbrief kan bij je spam terecht komen.
  • Like ons op Facebook en ontvang onze berichten over nieuwe treinacties.

Veel gestelde vragen over de NS Zomertoer

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Ja. Kinderen t/m 11 jaar kunnen altijd van een Railrunner gebruik maken. Zelfs als de kinderen alleen reizen. Een Railrunner kost 2,50 euro en is zonder toeslag verkrijgbaar bij de kaartautomaat en ook online. Indien uw kind ook een persoonlijke ov-chipkaart heeft, kunt u ook gratis (1 cent) Kids Vrij bestellen.

Nee. Bij sommige aanbiedingen kan dat, maar bij deze aanbieding niet. Vanaf 9:00 uur kunt u reizen. In de avondspits zijn er geen beperkingen.

Ja. NS zegt dat samen reizen verplicht is.

Een NS Zomertoer is dit jaar een dagretour.




This post was last modified on 8 juli 2019 10:35

Share

Recent Posts

NS viert 15e verjaardag OV-fiets met speciale Brabantse uitvoering (of is de fiets al ouder?)

Vanwege de 15e verjaardag van de OV-fiets krijgt de tweewieler een speciale Brabantse uitvoering. De…

4 uur terug

Reageren tijdelijk uitgeschakeld op Treinreiziger.nl

Op de website Treinreiziger.nl is de mogelijkheid om te reageren op artikelen voorlopig uitgeschakeld. Dit…

2 dagen terug

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

3 dagen terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

1 week terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

2 weken terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

2 weken terug