fbpx

1 april grap: Rover zou ov-chipkaart met cementlijm gekraakt hebben

30 mrt 2010 16:15

De OV-chipkaart is weer gekraakt, aldus reizigersvereniging Rover. Veel technische kennis zou er niet voor nodig zijn, enkel een pot lijm. Door de kaart in te smeren met cementlijm gaan de poorten van de metro wel open maar wordt geen geld afgeschreven, aldus de reizigersvereniging. Volgens de Volkskrant gaat het echter op een 1 april grap.

In het persbericht meldt Rover: "De betrouwbaarheid van de ov-chipkaart blijkt nog altijd twijfelachtig. Eerder werd de kaart al gekraakt door Duitse hackers en onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze maand bleek ook nog een aantal oplaadautomaten geskimd bij de Amsterdamse metro. Nu kan Rover dit lijstje aanvullen met een methode om gratis de metropoortjes te doen openspringen." 

Een journalist van de Volkskrant deed bij Rover navraag, en vroeg of het toevallig om een één april grap ging. De reactie van Rover: "Dat laat ik aan u over om te beoordelen." Daarmee wist de Volkskrant genoeg. 

Overigens adviseert de vereniging niet direct een pot cementlijm aan te schaffen, insmeren met lijm kan de kaart ernstig beschadigen.