fbpx

16-jarig meisje op late avond uit trein gezet op station Den Haag Moerwijk

12 jan 2013 21:55

Zaterdag is op internet een hoop consternatie ontstaan nadat het verhaal naar buiten kwam dat een NS-conductrice vrijdag om kwart voor elf een meisje uit de trein had gezet in station Den Haag Moerwijk.

Ze reisde met de Sprinter van half elf van Den Haag Centraal richting Dordrecht en werd bij Den Haag Moerwijk gecontroleerd. Daar bleek dat ze met een ongeldig kaartje reisde (eerder gebruikt) en daarop werd ze uit de trein gezet.

Bij Omroep West heeft ze zaterdag haar verhaal voor de camera gedaan, net als haar moeder. Daarin vertelde ze dat ze uit de trein werd gezet op Moerwijk, waarna bleek dat haar trein de laatste was en alle treinen vertraagd reden (feitelijk onjuist; er reden nog vier treinen na en op tijd) en er alleen maar een tram was, die de verkeerde kant op reed. Daarop heeft ze de politie gebeld, die aan de lijn bleef totdat een door haar moeder gebelde taxi arriveerde.

Op internet is op meerdere plaatsen een hevige discussie losgebarsten over het handelen van de conductrice en het meisje zelf. Een officiële reactie van de NS is er nog niet.

Op de foto zie je station Den Haag Moerwijk (via Wikipedia).

Treinreiziger.nl

1 gedachte aan “16-jarig meisje op late avond uit trein gezet op station Den Haag Moerwijk”

  1. Vilseledd schreef:

    “Het verkeerde kaartje laten zien”? De tijd, dat er in je beurs oude kaartjes zaten, heeft ze niet meer meegemaakt, tenzij ze als vijfjarige al zelfstandig met de trein reisde. Tegenwoordig hebben we maar één kaartje: de OV-chipkaart. Ze bedoelt ‘geen geldig vervoersbewijs’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *