fbpx

500 reizigers vier uur vertraagd door ongeval bouwput

Ruim vijfhonderd reizigers hebben vanochtend vier uur vast gezeten in een gestrande trein. De trein kon door het instorten van een bouwput niet verder rijden. Op last van de brandweer werd de spanning van de bovenleiding, waardoor de trein geen kant op kon.

De trein stond op een ongelukkige plek, waardoor de trein niet ontruimd kon worden. Toen uiteindelijk de spanning weer op de bovenleiding kwam, bleek de trein tot over maat van ramp ook nog eens defect te zijn.

Nadat een monteur bij de trein kwam, kon de trein uiteindelijk met meer dan vier uur vertraging de reis vervolgen. De NS zegt het ´´verschrikkelijk´´ te vinden wat er gebeurd is.

Toen de stroom van de treinstellen werd gehaald, stonden circa acht treinen stil, meldt de woordvoerder. Een aantal stond nog bij een perron. De overige treinen konden toen de stroom weer was ingeschakeld op eigen kracht het station bereiken.

De NS gaat proberen zoveel mogelijk gedupeerde reizigers te achterhalen om hen een goedmakertje aan te bieden.

Nog steeds rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg en geen stoptreinen tussen Den Bosch en Boxtel. Er worden bussen ingezet., waardoor reizigers te kampen krijgen met 30 tot 45 minuten vertraging.Tussen Den Bosch en Eindhoven rijden inmiddels al wel weer intercity´s. Hoe lang deze situatie nog gaat duren is onbekend.

Op 5 oktober 2008 liep eveneens trein rond Den Bosch forse vertraging op. Het ging toen om een intercity van Den Bosch naar Tilburg met 250 reizigers die bijna vier uur moesten wachten voordat de trein weer verder kon. Toen was een defect aan de trein de oorzaak. Vervolgens ging ook de locomotief defect die de kapotte trein had moeten wegslepen.