fbpx

65 procent Amsterdammers: de metro moet af

19 sep 2010 17:50

Vijfenzestig procent van de Amsterdammers is voor het afbouwen van de Noord/Zuidlijn. Vorig jaar was nog zestig procent voorstander. De stijging is volgens een woordvoeder van projectbureau Noord/Zuidlijn een goed teken, maar hij roept op tot voorzichtigheid.

Volgens de zegsman staat de bouw van de Noord/Zuidlijn nog voor behoorlijk veel uitdagingen, waarbij iets mis kan gaan. Dit is dan direct terug te zien in de draagvlakcijfers, voorspelt de woordvoerder.

Uit een enquête van de dienst onderzoek en statistiek van de gemeente blijkt dat een groter deel van de Amsterdammers wil dat de metrolijn wordt afgebouwd. Uit het onderzoek blijkt verder dat 18,5 procent wil dat de bouw definitief gestaakt wordt. Vorig jaar was dit nog 19 procent. De enquête werd voor de achtste keer gehouden.

Sinds 2008 was er volgens de woordvoerder een daling in het vertrouwen te zien, door onder meer het aftreden van wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) en het instellen van een enquêtecommissie door de gemeente. Eind 2012 moet het boren van de metrolijn, die de Zuidas en het Buikslotermeerplein verbindt, helemaal klaar zijn. Gepland staat dat de lijn in 2017 in gebruik kan worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *