fbpx
Foto: Stefan Verkerk Fotografie (archief. DDZ is momenteel buiten gebruik)

7 redenen waarom je beter met de trein kunt reizen dan met de auto

04 dec 2021 11:56

Reis jij vaak met auto in plaats van met de trein? Eigenlijk is dat heel zonde, want aan reizen met de trein zitten veel voordelen. Naast dat het een snelle manier van reizen is, hebben we nog meer voordelen op een rijtje gezet!  

1: Het is goedkoper

Reizen met de trein is vaak goedkoper dan reizen met de auto. Dit komt onder andere door de torenhoge benzineprijs van nu. Ook zijn de parkeerkosten, met name in de grote steden, soms niet meer te overzien. Voor een dagje parkeren in Amsterdam ben je al snel een aantal tientjes lichter. Daarbij is parkeren in het centrum van een stad soms erg lastig en chaotisch. Vaak rijd je minutenlang rondjes over de grachten zonder een plekje te vinden. Vanuit de trein loop je zo het centrum in en hoef je je niet druk te maken over het parkeren van je auto. 

2: Vriendelijker voor het milieu

Reizen met de trein is beter voor het milieu dan reizen met de auto. Met de auto stoot je meer CO2 uit dan met de trein. Zeker als je niet beschikt over een elektrische auto is het een goede zet om met de trein te gaan in plaats van met je auto.

3: Snelle manier van reizen

De trein brengt je snel van je startlocatie naar je eindpunt. Met de trein sta je niet in de file, niet voor een open brug en heb je geen stoplichten. Ook hoef je de drukke binnenstad van je eindbestemming niet door. 

4: Ontspannen onderweg

Het voordeel van reizen met de trein is dat je zelf weinig hoeft te doen. Check de treintijden, zoek het juiste perron en neem plaats in een stoel. De trein doet de rest. Het rijden met een auto kan voor sommige mensen juist veel stress opleveren. Zeker als het druk is op de weg, is het reizen met de trein een heel ontspannen vervanger. 

5: Bezoek meerdere steden in 1 dag 

Het makkelijke van het reizen met de trein is dat je zo van locatie naar locatie gaat. Ben je al snel uitgekeken op de stad waar je oorspronkelijk naartoe gereisd bent? Stap de trein weer in naar een volgende stad! Zo zie je heel veel van Nederland in maar 1 dag. 

6: Geniet van het uitzicht

Als je met de auto reist, ben je voornamelijk gefocust op de weg en de auto’s die voor je rijden. In de trein heb je alle tijd en ruimte om lekker naar buiten te kijken en te genieten van het uitzicht. Bewonder de prachtige landschappen waar de trein doorheen rijdt.

7: Flexibiliteit

Met de trein reis je wanneer je wil. Wil je graag een wat verdere reis maken? Er zijn tegenwoordig veel nachttreinen die je in de nacht naar je gewenste bestemming brengen. Zo reis je naar jouw gekozen locatie, terwijl je slaapt! 

Wil je graag iets leuks doen met je familie maar weet je niet zo goed wat? Een reis met de trein maakt elk uitje een stuk leuker! Bekijk waar je graag heen zou willen en zoek een activiteit die daar bij past. Heb je echt geen idee wat je zou willen doen? Het internet staat vol met ideeën voor leuke uitjes met familie. Kies er eentje die je leuk lijkt en stippel je
treinreis uit!

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gertjan Engels
1 jaar geleden

Gezin 5 personen waarvan 1 10 jaar 1 12 en 1 14
Dagje kampen- Meppel naar opa oma 75 euro met de trein op zondag. Lekker goedkoop!

Mar Jolein
1 jaar geleden

Het is vanuit het zuiden van Nederland of vanuit België veel aantrekkelijker om met de auto naar Amsterdam te reizen dan met de trein. Hoe wil Nederland het openbaar vervoer stimuleren als het zo duur is? Met auto heb je ook eigen vrijheid in de hand en geen rekening te houden met laatste trein of kans trein te missen.