Internationale Treintickets kopen

klok 07 okt 2016 22:42

Treinkaartjes Internationaal algemeen (via NS) 

Treinkaartjes naar Duitsland

De meeste goedkope treinkaartjes worden ook door NS International aangeboden. Echter sommige treinkaartjes worden alleen door de Duitse spoorwegen verkocht via Bahn.de. Het gaat dan vooral om treinkaart acties met regionale treinen. Bijvoorbeeld het Schönes Wochenende TicketQuer Durchs Land Ticket en het Länder Tickets worden alleen via DB verkocht. Zie ook Voordelige tickets Duitsland. DB rijdt ook met bussen vanuit Eindhoven en Roermond naar Düsseldorf (IC-Bus).

Treinkaartjes naar België

Vanaf Maastricht en Roosendaal vertrekken er stoptreinen van de Belgische spoorwegen. Daarom zijn er vanaf deze stations ook een beperkt aantal tarieven beschikbaar die gebaseerd zijn op de Belgische binnenlandse tarieven. Die zijn voordeliger. Deze treinkaartjes zijn uitsluitend te boeken via NMBS Europe, en alleen indien de reis van of naar Roosendaal of Maastricht gaat. Het is soms goedkoper om met een binnenlands treinkaartje naar Roosendaal te reizen, en vervolgens met een e-ticket vanaf Roosendaal van NMBS Europe.

Treinkaartjes naar Spanje en Frankrijk

NS International verkoopt niet naar ieder Frans stations treinkaartjes en bovendien geen treinkaartjes naar Spanje. Voyages SNCF Voyages (voorheen TGV Europe) doet dat wel. Onze tip: geef Amsterdam of Rotterdam als vertrekstation op! Andere stations worden niet herkent of zorgen ervoor dat niet alle verbindingen worden weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.