fbpx

Aandeelhouders OV-chipkaart willen geld terug

22 feb 2012 15:18

De vier openbaarvervoerbedrijven die hebben geïnvesteerd in de OV-chipkaart willen zich binnenkort terugtrekken als aandeelhouder. NS, RET, GVB en HTM willen daarom hun investeringen terug. Dat zegt een woordvoerder van de NS na berichtgeving hierover van het Financieele Dagblad woensdag.

Het gaat bij elkaar om een bedrag van 164 miljoen euro, plus zeven tot tien procent rente. Na terugtrekking hopen de vier bedrijven dat Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de kaart, een nieuwe ov-autoriteit wordt.

De bedrijven vinden het nu de chipkaart in het hele land is ingevoerd tijd om afstand te nemen. "Het is nu belangrijk dat we met de andere vervoerders, de overheden en TLS om de tafel gaan over de toekomst van TLS. Als straks de OV-kaart volledig is ingevoerd kunnen zij zich op een nieuwe taak storten."

Volgens de woordvoerder is zo´n nieuwe instantie goed voor de reiziger. Die zijn nu nog vaak de dupe van bijvoorbeeld een storing, maar hebben daar geen goed aanspreekpunt voor. Vorig jaar pleitte de commissie-Meijdam, dat onderzoek deed naar de OV-chipkaart, ook al voor zo´n landelijke organisatie.

(c) Novum