fbpx

Aanhouding na slopen trein door voetbalsupporter AZ

08 okt 2013 8:55

De politie heeft een aanhouding verricht nadat een supporter van voetbalclub AZ grote schade had aangericht aan een treinstel. Volgens een inzittende van de vernielde trein stonden de overige reizigers doodsangsten uit.

Een groep AZ-supporters was weer op weg naar Alkmaar, na het 2-1 verlies tegen het thuisspelende FC Groningen. De betreffende supporter vond het nodig de lampen te slopen van het VIRM-treinstel, alsmede het lostrekken van de bekleding van de stoelen.

De trein had al politiebegeleiding mee, waardoor de vandaal kon worden aangehouden in Zwolle. Van andere betrokkenen zijn de namen genoteerd. Het treinstel werd na de rit uit de dienstregeling genomen door de grote schade.

De trein vervoerde zowel supporters als gewone reizigers. Een reiziger mailt: "Wij stonden doodsangsten uit en zijn met een aantal andere reizigers eerder uitgestapt. Er zaten gezinnen met doodsbange kinderen in de trein. Doordat wij voor onze veiligheid eerder zijn uitgestapt waren we wel veel langer onderweg". 

Foto: een VIRM-treinstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *