fbpx

Abellio wint definitief Stuttgarter Netz in Duitsland

02 mei 2016 13:38

Abellio krijgt definitief de treinconcessie rond Stuttgart gegund. De NS-dochter zal met 43 nieuwe treinen vanaf juni 2019 jaarlijk 6,8 miljoen treinkilometers maken. Deutsche Bahn had bezwaar aangetekend tegen de gunning, maar dat bezwaar is afgewezen waardoor de concessie nu onherroepelijk is toegewezen aan Abellio.

De gewonnen concessie van Stuttgarter Netz in de Neckar-vallei bestaat uit de treindiensten in het gebied Stuttgart – Muhlacker – Pforzheim / Bruchsal, Stuttgart – Heilbronn – Mannheim / Osterburken en Stuttgart – Tübingen.

De concessie van Abellio maakt onderdeel uit van een grotere opdracht die door de Duitse overheid is onderverdeeld in drie percelen. De percelen hebben over de looptijd van 13 jaar in totaal een waarde van 2,7 miljard euro. Het perceel dat Abellio gewonnen heeft, is het grootste.

Stephan Krenz, Managing Director van Abellio Duitsland: "We gaan nu beginnen met de voorbereidingen voor de overname van het netwerk en zullen snel een mobilisatieteam samenstellen. Ik ben erg blij dat Abellio nu wordt uitgebreid naar het zuidwesten van Duitsland, naast de reeds bestaande bedrijven in Noordrijn-Westfalen en Midden-Duitsland."

In november 2015 maakte de Duitse OV-autoriteit NVBW al bekend dat de concessie naar Abellio zou gaan, maar daarop tekende Deutsche Bahn bezwaar aan.