fbpx
Foto: Guus van de Wetering (NS/GUUS PR, archief)

Actievoorwaarden NS Zoutkaartje

07 jan 2010 12:28

Zoals aangekondigd heeft NS donderdag en vrijdag een speciale actie, waardoor alle treinreizigers buiten de spits met korting reizen. Of het actiekaartje ook volgende week geldig is, wordt in het weekend besloten.  De actie is alleen geldig bij NS en niet bij andere vervoerders.

  • Let op! Dit artikel gaat over de voorwaarden van NS Zoutkaartje 2010! Lees hier de informatie over het NS Zoutkaartje 2011.

De actie is het gevolg van een verzoek van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft een tekort aan strooizout en heeft NS gevraagd om het reizen met de trein te stimuleren. NS komt daar graag aan tegemoet en introduceert het Zoutkaartje. Er wordt rekening gehouden met het materiaaltekort, want het Zoutkaartje is niet geldig in de ochtendspits. Daarnaast wordt voor deze actie een middagspits ingevoerd.

Voorwaarden
Op 7 en 8 januari mag iedereen met 40% korting reizen tussen 9.00 en 16.00 uur en van 19.00 en 4.00 uur de volgende dag. De actie wordt eventueel verlengd afhankelijk van de weersomstandigheden.
De actie is niet geldig bij Arriva, Syntus, Veolia, Connexxion en Thalys. De actie is wel geldig in de Benelux, intercity Berlijn, ICE en Fyra. Voor de ICE en Fyra blijft wel de normale toeslag gelden.
Wie toch een kaartje met voltarief koopt, kan achteraf niet het verschil terug krijgen.

OV-Chipkaart
Reizen op saldo: Het is technisch niet mogelijk om mensen zonder VDU abonnement 40% korting te geven bij het inchecken. Reizigers zonder voordeelurenkaart worden geadviseerd een papieren kaartje te kopen. 

Update: Inmiddels is duidelijk dat het Zoutkaartje ook na het weekend blijft bestaan. De voorwaarden zijn inmiddels gewijzigd. Het kaartje is nu ook te gebruiken bij Arriva, Veolia, Syntus en Connexxion.