fbpx

AirPods met een Android smartphone verbinden

07 sep 2021 13:04

Reis jij veel met de trein of heb je een lange treinreis op de planning staan? Dan is niets toch zo prettig als te kunnen luisteren naar fijne muziek of een interessante podcast. Dit kan natuurlijk op allerlei manieren, maar velen maken tegenwoordig gebruik van de populaire Apple AirPods. Tegelijkertijd maken veel mensen ook gebruik van een Android smartphone. In dit artikel leggen wij je uit hoe dat samen kan gaan, zodat iedereen een prettige treinreis kan ervaren!

Werken AirPods met Android?

Jazeker! De producten van Apple staan erom bekend dat ze eigenlijk alleen met elkaar verbonden kunnen worden. Dit is ook meteen de reden dat veel mensen denken dat Apple AirPods niet met een Android smartphone verbonden kunnen worden. Niets is echter minder waar, want dat is wel degelijk mogelijk. Sterker nog, AirPods verbinden met een Android smartphone is net zo makkelijk als met een iPhone.

Het fijne aan de AirPods van Apple is met name dat ze draadloos zijn, waardoor je dus niet meer te maken hebt met draden die ergens achter blijven haken of helemaal in de knoop zitten. Hoe fijn is dat! Een ander pluspunt is dat ze bijna altijd voldoende batterij zullen hebben, omdat ze standaard in een oplaadcase opgeborgen zitten. De oplaadcase moet je natuurlijk wel af en toe opladen, zeker voordat je een lange treinreis gaat maken. Met een AirPods hoesje bescherm je vervolgens de oplaadcase tegen schokken en stoten.

Ook je Android smartphone moet natuurlijk voldoende batterij hebben, want anders zit je halverwege de reis ineens zonder accu en heb je ook niks meer aan je AirPods. Zorg er dan ook voor dat je telefoon goed is opgeladen, voordat je op pad gaat. Je hebt tegenwoordig enorm laders zoals bijvoorbeeld een draadloze oplader en als je echt een lange reis tegemoet gaat, is het ook altijd slim een powerbank mee te nemen voor onderweg. Zo ben je gegarandeerd van voldoende batterij, zonder gedoe met draden!

Hoe verbind je AirPods met een Android smartphone?

AirPods met een Android telefoon koppelen is erg eenvoudig en in een paar stappen gedaan. Zijn de devices goed opgeladen? Volg dan de stappen hieronder:

 1. Zorg dat de AirPods in de oplaadcase zitten;
 2. Navigeer naar de bluetooth instellingen op je smartphone;
 3. Open de oplaadcase en druk het knopje achterop de case in;
 4. Op je smartphone zie je de AirPods verschijnen. Klik hierop om de Airpods met je Android telefoon te koppelen;
 5. Je Apple AirPods zijn nu verbonden met je Android smartphone!

Wat zijn de nadelen?

AirPods komen met handige functies zoals de dubbeltikken functie en Siri. Helaas zijn er een aantal functionaliteiten die niet op een Android telefoon werken maar enkel bij een Apple-apparaat. De volgende functies heb je niet wanneer je AirPods met een Android gebruikt.

 • Siri: met een iPhone kun je Siri gebruiken om bijvoorbeeld het geluid harder of zachter te zetten door ‘Hey Siri’ te zeggen. Dat is met een Android smartphone logischerwijs niet mogelijk.
 • Personaliseren van dubbeltikken op AirPods: op een iOS apparaat kun je personaliseren wat voor functie dubbel tikken heeft. Bijvoorbeeld pauzeren, volgende/vorige nummer etc.
 • Automatisch switchen van apparaat: heb jij een Mac, iPad en iPhone? Als deze allemaal met dezelfde iCloud account zijn verbonden, dan kun je eenvoudig tussen de apparaten switchen zonder dat je opnieuw hoeft te verbinden.
 • Batterijstatus checken: je kunt niet de batterijstatus zien van je AirPods en oplaadcase. Er zijn wel apps beschikbaar die je kunt downloaden om dit alsnog te zien.
 • Automatische oordetectie: wanneer je bij een iPhone één AirPod uit doet, zal het geluid automatisch pauzeren. Doe je de AirPod weer in dan speelt deze automatisch af. Android heeft dit helaas niet.
 • Luisteren met één AirPod: je kunt niet met één oortje in muziek luisteren zoals bij een iPhone.

Ondanks dat je dus een aantal functionaliteiten mist, heb je wel een van de beste draadloze oordopjes. Zo hebben Apple AirPods een groter Bluetooth bereik ten opzichte van andere draadloze oordopjes. Daarnaast zitten de AirPods erg comfortabel in de oren. Dus ondanks een aantal nadelen eindigen we toch nog hartstikke positief over de AirPods in combinatie met een Android smartphone. Ben jij overtuigd?!

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.