fbpx

ANWB: neem de trein naar Schiphol

Reizigers naar Schiphol kunnen donderdag het beste de auto laten staan en met de trein komen. Dat adviseert de ANWB in overleg met de luchthaven. Het verkeer rond de luchthaven staat door een stroomstoring in de Schipholtunnel muurvast. ProRail en de NS zijn gevraagd extra capaciteit op het spoor beschikbaar te stellen.

De Schipholtunnel is voor de derde keer in korte tijd getroffen door een storing. Dinsdagnacht was het voor het eerst raak en ook woensdagochtend ging het licht in de tunnel korte tijd uit. Ook beveiligingscamera´s in de tunnelbuizen doen het niet. In tegenstelling tot de eerdere storingen is nu het verkeer in beide richtingen getroffen.

De oorzaak van de storing, die rond 09:00 uur begon, is nog niet bekend. Woensdag waren de problemen na drie kwartier verholpen. Er is nog geen voorspelling hoelang het nu gaat duren.

Rond 11:15 staan er rond de tunnel meerdere files. Zowel op de A4 voor de ingang van de tunnel als op de omleidingsroute via de A5 staat het verkeer vast.

  • Update: om 11:30 uur is de tunnel weer opengesteld

(c) Novum

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matla ,
4 maanden geleden

Hallo ,mijn vraag , waar kan ik vliegtuig spotten,graag hoor ik het van u ,ik zag dat mensen op een spot plaats dicht bij stonden o, foto’s te maken,vriendelijke groet matlahub@gmail.com .vriendelijke groet