fbpx

Arriva koopt nieuwe bussen en treinen voor de achterhoek

02 jul 2010 9:55

Woensdag en donderdag, tijdens de eerste personeelsbijeenkomsten in Winterswijk, maakte Arriva bekend met welke treinen en bussen Arriva de inwoners van de regio’s Achterhoek en Rivierenland de komende jaren gaat bedienen. De busvloot bestaat totaal uit 131 bussen en 24 nieuwe Spurt treinen.

Er is onder andere gekozen voor bussen van het merk VDL-Berkhof en Mercedes, type Sprinter. De treinen worden bij het Zwitserse bedrijf ‘Stadler’. Al het materieel zal voorzien zijn van een regionaal tintje.

Bus
De totale busvloot van Arriva bestaat uit 58 streekbussen, 12 midi bussen, 28 buurtbussen en 6 achtpersoonsbussen, 2 gelede bussen en 9 versterkingsbussen. Daarnaast zet Arriva 16 schoolbussen in waarvan 1 dubbeldekker. Alle dorpen vanaf 800 inwoners kunnen met dit materieel zeven dagen in de week tot 23.00 uur bediend worden.

Trein
In december 2012 gaat de treinconcessie voor Arriva in. Tot die tijd rijdt Syntus in de achterhoek. Hiervoor heeft Arriva 24 Spurttreinen van het merk Stadler besteld, waarvan 13 treinen met 2 treinstellen en 11 treinen met 3 treinstellen. De leveringsovereenkomst van de nieuwe treinen is op dinsdag 29 juni door de heer Peter Spuhler, algemeen directeur Stadler Bussnang AG en de heer Anne Hettinga ondertekend. ‘We hebben hele goede ervaringen met deze treinen in Noord Nederland en op de MerwedeLingelijn. Ze zijn milieuvriendelijk en hebben een laag geluidsniveau, dit is goed voor de omgeving. Daarnaast zijn het natuurlijk prachtige transparante, gelijkvloerse en veilige treinen met airco’.

Huisstijl
In overleg met de provincie krijgen de bussen een huisstijl met een regionaal tintje. De Arriva-bussen dragen dezelfde huisstijlkleuren als elders in Nederland. Om het belang van de regio te onderstrepen is er een kleine regionale twist aan gegeven. Zo staat op de bussen in welk gebied ze rijden; Achterhoek of Rivierenland. De huisstijl van de treinen staat nog niet vast. Wel is bekend dat elke trein een eigen naam krijgt van een persoon die van grote betekenis voor de regio is of is geweest. Deze namen worden via een wedstrijd uitgekozen, welke regionaal wordt uitgeschreven begin 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *