fbpx

Arriva: Uiterlijk 2018 geen contant geld in de bus

26 apr 2016 16:04

Een buskaartje kopen bij de chauffeur met contant geld? Arriva streeft er naar om vanaf uiterlijk 1 januari 2018 in al haar bussen in Nederland geen contant geld meer te accepteren. Dat heeft Arriva afgesproken met de vakbonden, naar aanleiding van een nieuwe overval afgelopen vrijdag in Tilburg.

Daarnaast is er een akkoord bereikt over een specifiek pakket aan maatregelen voor Tilburg. Contant geld zal pas uit de bus verdwijnen als er een alternatief is en de techniek goed en stabiel functioneert. Ook moet er overeenstemming zijn met de betrokken overheden, alvorens contant geld definitief kan verdwijnen. Als contant geld verdwijnt, zullen reizigers daarover goed geïnformeerd worden, beloofd de vervoerder.

Per 1 juli 2016 start de proef ‘Pinnen in de bus’ in Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Onderdeel van deze proef is dat ernaar wordt gestreefd om per uiterlijk 1 oktober 2016 vanaf 19.00 uur geen contant geld meer te accepteren in de bussen van de stadsdienst Tilburg. 

Arriva liet eerder al weten de bussen te willen uitrusten met een Driver Console. Dit is een multifunctionele kaartlezer waarmee OV-chipkaarten, maar ook bankkaarten gelezen kunnen worden. "De Driver Console is een verkoop- en service ondersteunend apparaat voor de chauffeur. Het systeem vervangt het kaartenplankje van de chauffeur. Met een ticketprinter worden vervoerbewijzen aan de klant verstrekt, betaling verloopt via PIN", legde de vervoerder eerder al uit. 

1 gedachte aan “Arriva: Uiterlijk 2018 geen contant geld in de bus”

  1. Rob Veenendaal schreef:

    Leuk voor toeristen. Hoe gaat dat dan in zijn werk, wanneer een toerist uit het buitenland de bus wil nemen? Zelfs buiten Europa proberen landen de bus bedrijven meer toegankelijeen oplaadbare o.v.kaart dan wel makkelijk overal verkrijgbaar.

Reacties zijn gesloten.