fbpx

Baby en trein – bijzondere nieuwsberichten

16 okt 2009 14:04

Baby´s zorgen regelmatig voor bijzondere nieuwsberichten. Een aantal bijzondere gebeurtenissen op een rij:

  • Indiase baby valt na geboorte uit trein
  • Kinderwagen in Australië valt op spoor
  • Baby geboren in de Thalys
  • Baby geboren in Amerikaans station 

Indiase baby valt na geboorte uit trein
In India is in oktober 2009 een net geboren baby aan de dood ontsnapt. Tijdens de bevalling in de trein viel het kindje door de wc op het spoor. Een 28-jarige zwangere vrouw was met de trein op reis door India toen ze plotseling voelde dat ze moest bevallen. Ze is vlug naar het toilet in de trein gehold en heeft daar haar baby ter wereld gebracht. De baby viel door het toiletgat direct op het spoor. De kersverse moeder is hierdoor in paniek geraakt en is van de trein gesprongen om haar baby te redden. Medereizigers zagen de vrouw springen en hebben aan de noodrem getrokken. Er werd gedacht aan een zelfmoord. De 33-jarige echtgenoot van de vrouw is uit de trein gestapt om haar te gaan zoeken. Na een uur vond hij haar. De vrouw zat naast het spoor en had de baby op haar schoot. Wonder boven wonder mankeerden zowel de baby als de moeder niets en konden zij hun reis weer vervolgen.
Ook in 2008 beviel een 7 maanden zwangere vrouw op het treintoilet. Ook hier kwam de baby direct op het spoor terecht. Ook hier overleefde de baby de val.

Kinderwagen in Australië valt op spoor
Een zes maanden oude baby in Australië heeft al veel geluk gehad in zijn korte bestaan. Het kind werd aangereden door een trein, maar kwam er met een snee in zijn voorhoofd van af. De kinderwagen waar de baby in zat, viel door onduidelijke oorzaak van het perron op het spoor toen er net een trein aankwam, berichtten Australische media. De machinist trapte zo hard als hij kon op de remmen. Gelukkig was de snelheid van de trein al verminderd doordat hij zou stoppen op het station. 

Baby geboren in de Thalys
In september 2009 is er voor het eerst een baby geboren aan boord van een Thalys. De Thalys was onderweg van Parijs naar Keulen. De bevalling gebeurde een kwartier voor aankomst in Brussel. Twee dokters en twee verpleegsters die toevallig aan boord waren, hielpen de vrouw bij de bevalling. Het kind kwam uiteindelijk ter wereld enkele minuten nadat de trein in Brussel was gestopt. Een medisch team en de brandweer waren op dat moment al ter plaatse en wachtten de trein op op het perron. Het kleine meisje krijgt van Thalys een levenslange Thalys-pass als geboortegeschenk.

Baby geboren op station Pennsylvania
In New York is in begin 2009 een 29e jarige vrouw bevallen op het station Pennsylvania. Ze was onderweg naar het ziekenhuis, maar de pijn was te sterk waarop de vrouw besloot in een wachtruimte van het station te bevallen. Haar man ging snel op zoek naar hulp nadat haar vrouw aangaf dat de baby zou komen. "Vergeet de ambulance. Vergeet alles. Ik doe het goed hier" zij de vrouw tegen haar man. Daarop zocht haar man hulp, en vond deze bij drie agenten van de antietereurpolitie die bezig waren met een routinepatrouille.