fbpx

Bert Groenewegen wordt financieel topman bij NS

07 apr 2016 11:26

Bert Groenewegen wordt per 15 september financieel topman bij NS. De huidige CFO, Engelhardt Robbe, treedt vandaag terug. In de komende tijd zal de Raad van Commissarissen voor een adequate interim oplossing zorgen, schrijft NS.

Groenewegen (1964) was onder meer CFO (2005-2007) en CEO (2007-2010) van PCM Uitgevers, inmiddels bekend als De Persgroep Nederland. Van 2010 tot 2015 was de hij financieel topman bij Ziggo, de grootste aanbieder van kabeltelevisie in Nederland.

Voordat Groenewegen bij NS in dienst kan komen, moet hij een aantal nevenwerkzaamheden en toezichthoudende taken neerleggen. Welk salaris de nieuwe CFO krijgt is niet bekend gemaakt. NS spreekt van een vast jaarsalaris dat past binnen het beloningsbeleid. De nieuwe financiele topman krijgt in elk geval geen bonus. De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over de benoeming.

In de top van NS is de afgelopen jaren veel beweging. Zo verliet Merel van Vroonhoven in 2014 de NS-top, om aan de slag te gaan bij de AFM. Ook Bert Meerstadt stapte op, dat werd duidelijk op dezelfde dag dat NS de Fyra definitief aan de kant zette. Opvolger Timo Huges hield het vanwege het schandaal van de Limburgse aanbesteding maar net een jaar vol. Inmiddels is Rogier van Boxtel CEO bij NS, hij is echter slechts benoemd tot aan augustus. Sinds februari is Susi Zijderveld toegetreden top de NS-top als directeur risicobeheersing.