fbpx

Bezienswaardigheden Parijs

Parijs, ook wel de stad van de liefde, de lichtstad en in sommige gevallen ook de stad van de mode genoemd, aan bijnamen ontbreekt het Parijs in ieder geval zeker niet. Het geeft een goed beeld van de veelzijdigheid en populariteit van de Franse hoofdstad, die je veel meer te bieden heeft dan enkel de Eiffeltoren en de Champs-Élysées. Denk aan de unieke Parijse cultuur, tal van musea op verschillende vlakken, de gezellige ligging aan de Seine en een geschiedenis die tot vele duizenden jaren terug in de tijd gaat.

Attracties en musea met korting

10 bezienswaardigheden Parijs:

Ontspanning combineren met cultuur
Parijs is bij uitstek een stad waar je ontspanning en cultuur kunt combineren tijdens een vakantie of stedentrip. Naast culturele bezienswaardigheden in Parijs als het Louvre, het paleis Versailles en Fontainebleau, kent de stad de Eiffeltoren, Disneyland Paris en Arc de Triomphe om de nodige ontspanning en gezelligheid op te zoeken. Denk aan het beklimmen van de Eiffeltoren, wat je een prachtig uitzicht biedt over de stad! Of ga eens langs de Arc de Triomphe waar zeker zomers diverse straatmuzikanten voor de nodige gezelligheid zorgen. Voor een bezoek aan Disneyland Paris kun je zeker een of twee dagen uittrekken, het park is de afgelopen jaren flink uitgebreid en wordt nog steeds door jong en oud bezocht! Naast attracties kent het park een themadeel, waarin de strip- en filmfiguren van Walt Disney naar voren komen. Ook als je minder van de spannende en snelle attracties bent, heeft het park je voldoende te bieden om een gezellig dag met je gezin op pad te zijn.

Parijs: cruise over de Seine
Wanneer het mooi weer is, behoort een cruise over de Seine tot een van de betere bezienswaardigheden in Parijs. Niet alleen heb je tijdens de cruise de mogelijkheid om even bij te komen van een ochtend of middag wandelen door de stad, je krijgt ook een prachtige kijk op de stad zelf vanaf het water. Langs de Seine zijn er tal van aanbieders van deze bezienswaardigheid in Parijs te vinden, al varen de meeste dezelfde route over de Seine. Voor wie in de avond wil genieten van een prachtig uitzicht biedt de Montparnasse Tower een goede bezienswaardigheid in Parijs. Je kunt tot bovenin de toren komen, alwaar je een prachtig uitzicht heeft. Zeker ’s avonds, als de Fransen hun stad verlichten, biedt deze toren een hoogtepunt in je bezoek aan Parijs!

Louvre, Versailles en meer
Voor wie de reis naar Parijs maakt om te genieten van de Franse cultuur en geschiedenis bieden het Louvre, het paleis van Versailles en de Fontainebleau voldoende om je dagen te vermaken. Deze bezienswaardigheden in Parijs worden jaarlijks door duizenden mensen bezocht, op zoek naar het verhaal achter dit vakantieland. Het Louvre is een van de grootste musea ter wereld en bestaat uit liefst drie vleugels. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is het waarschijnlijk het meest bekende stuk in de collectie van het Louvre. Het paleis van Versailles en het kasteel Fontainebleau zijn beide prachtige bezienswaardigheden rondom Parijs, die je zeker een dag kunnen vermaken. Niet alleen het verhaal van deze bezienswaardigheden, ook de kunst en inboedel geven een unieke kijk in de cultuur van de vroegere inwoners van de hoofdstad. Alles is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Parijs, ideaal voor een dagje buiten de stad!

  • Vanuit Nederland naar Parijs? Lees de pagina Trein naar Parijs met tips voor goedkope treinkaartjes. Treinkaartjes kun je onder andere kopen bij NS International.