fbpx

Binnenlandse intercitybus lijkt dichtbij

29 okt 2015 12:40

Er staat maar weinig in de weg om een intercitybus tussen Eindhoven en Enschede en Eindhoven en Groningen ook werkelijkheid te laten worden. Dat blijkt uit een rondgang van OV-Magazine, die al eerder wist te melden dat Flixbus ook intercitybussen wil laten rijden binnen Nederland.

Ook de provincies Noord-Brabant en Groningen zijn positief over de plannen voor een binnenlandse intercitybus. Brabant gaf in de nota van inlichtingen al aan voornemens te zijn om Flixbus een ontheffing van de concessieplicht te verlenen. Ook het OV-Bureau Groningen-Drenthe is van plan die ontheffing te geven, maar laat de lead aan Brabant. Wat de provincie Overijssel zal besluiten is nog onduidelijk. 

In antwoord op Kamervragen van Betty de Boer (VVD) liet de inmiddels afgetreden staatssecretaris Mansveld eerder weten de eventuele komst van commerciële intercitybussen voor binnenlands verkeer toe te juichen. NS, houder van de concessie Hoofdrailnet laat aan OV-Magazine weten dat het hun formeel niets aangaat. Flixbus zelf wil tegen de website verder nog niets kwijt over of ze daadwerkelijk van de ontheffing gebruik zal maken.

Foto: Flixbus in de oude huisstijl