fbpx

Blauwe halaanwijzer Utrecht vervangen door digitale schermen

28 okt 2011 11:48

Het grote blauwe bord te Utrecht met alle vertrekkende treinen zal vandaag voor het laast in gebruik zijn. Om 14 uur wordt ceremonieel afscheid genomen van het bord. Vanaf uiterlijk maandag zullen 36 digitale schermen in 4 clusters van 9 schermen de functie van het blauwe bord overgenomen hebben.

Niet alle reizigers zijn tevreden met het verdwijnen van het vertrouwde blauwe bord. Een aantal reizigers hebben de afgelopen tijd in allerijl nog een handtekeningenactie opgezet omdat zij niet willen dat het 3.000 kilo zware bord verdwijnt.

De actie is echter zonder succes geweest. Het huidige blauwe bord deed 23 jaar dienst. In onder andere Rotterdam en Den Haag verdwenen al eerder de blauwe borden. 

Bij winterweer of storingen hadden NS en ProRail regelmatig moeite om het blauwe bord gevuld te houden met actuele informatie. Tijdens de winterproblemen van 2009 en 2010 toonde journaals met regelmaat lege blauwe borden. Met het verdwijnen van de traditionele blauwe borden, hoeven NS en ProRail voor dat beeld niet meer bang te zijn. 

Foto: Wie de eerste foto in het groot opent, ziet dat de informatie op het blauwe bord inmiddels ruim een half uur oud is. De tweede foto toont een leeg (deel) van het blauwe bord,