fbpx

Burgemeester Roosendaal eist onderzoek naar Belgische goederenwagons

De burgemeester van Roosendaal, Jacques Niederer, wil dat tot op de bodem wordt uitgezocht waarom het treinverkeer in Roosendaal al meerdere malen in korte tijd stil heeft gelegen als gevolg van lekkende Belgische goederenwagons.

Vandaag was de derde keer in korte tijd (eerder 11 april en 15 mei) dat het treinverkeer rondom Roosendaal stil moest worden gelegd, het station ontruimd moest worden en de hulpdiensten met groot materieel moesten uitrukken.

Niederer vertelt: "Het is nu de derde keer op rij dat de gemeentelijke brandweer met groot materieel moet uitrukken en dat treinreizigers in en rond Roosendaal stranden. Het beroep dat wordt gedaan op de hulpdiensten is groot, treinreizigers ondervinden steeds hinder en de impact op de gemeente is groot."

Volgens de burgemeester komen de problemen door een nieuwe controleermethode, waarbij de wagons in Roosendaal worden gecontroleerd op de veiligheid in plaats van op rangeerterrein de Kijfhoek, bij Zwijndrecht. Overigens heeft het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht de laatste tijd ook een aantal keren hinder ondervonden van lekkende ketelwagens op rangeerterrein Kijfhoek.

De burgemeester zou liever zien dat de veiligheidscontroles worden gedaan op de plaats van vertrek. Hij heeft een brief gestuurd naar vervoerders en overheden.