fbpx

Bus grote verrassing bij race naar België

27 sep 2013 14:54

De auto naar België is het snelst, dat bleek zaterdag ook tijdens de race georganiseerd door de Jonge Veranderaars. De Thalys behaalde op snelheid nipt de tweede plek. Toch kwam vooral de bus als grote verrassing uit de wedstrijd. De bus bleek relatief snel, comfortabel en voordelig. Dat meldt het netwerk van jonge professionals van de rail- en ov-sector.Tussen de auto en de Thalys was het een nek-aan-nek race. Het team moest na het parkeren bij de terugkeer in Amsterdam rennen om als eerste terug te keren. Het team van de ‘gewone’ intercity kwam als laatste binnen, moe van het vele overstappen en een gemiste aansluiting.

Opvallende verrassing was de bus. "De associatie met backpackers gaat niet op; de bussen zijn comfortabel, schoon en heel. De aanwezigheid van stabiele WiFi is nog wat twijfelachtig, stopcontacten zijn er in elk geval wel" melden de Jonge Veranderaars. Het Thalys-team had weliswaar ook wifi maar had een erg duur en niet flexibel treinkaartje. De bus was juist relatief goedkoop en ook nog snel.

In de discussie na de race kwam dan ook de bus als favoriet uit de wedstrijd. Dat ligt deels aan het ontbreken van een goede treinverbinding. "Het gat tussen de goedkope, maar slechte verbinding per intercity en de dure, snelle Thalys is te groot" vinden de jonge professionals.

Jonge Veranderaars-voorzitter Evelien Fleskens is erg enthousiast over het verloop van de dag. "Wat we hoopten komt ook uit: het levert super veel inzichten op over snel, makkelijk en goedkoop reizen naar Brussel. Ik ben in elk geval nieuwsgierig geworden naar de bus!"

Met de bus naar Brussel

  • Eurolines rijdt 3 tot 8 keer per dag tussen Amsterdam en Brussel. Een retourtje is beschikbaar vanaf 13 euro. Reistijd: vanaf 2 uur en 45 minuten.
  • MegaBus rijdt circa 2 keer per dag tussen Amsterdam en Brussel. Een retourtje vonden wij vanaf 30 euro. Reistijd: 3 uur.

Foto: Ronniemeerbeek via Wikipedia.