fbpx
Foto: Ronald Tilleman

ChristenUnie: Noordtak Betuweroute beter onderzoeken

17 jun 2014 17:28

Er komt nog geen besluit over een mogelijk noordelijke aftakking van de Betuweroute. Dat heeft staatssecretaris Mansveld dinsdag bekendgemaakt. De ChristenUnie wil dat Mansveld de tijd gebruikt om de noordtak beter te onderzoeken.

Mansveld kiest nu voor een variant waarbij goederentreinen zullen keren op het emplacement in Deventer. Die variant wordt echter tot 2020 nog niet uitgewerkt omdat de groei van het goederenvervoer minder groot is dan verwacht. De omwonenden in Deventer weten nu alvast wel waar ze aan toe zijn, aldus Mansveld.

De ChristenUnie is echter niet enthousiast dat de treinen straks in Deventer moeten keren. De partij vindt dat het uitstel tot 2020 gebruikt worden om de noordtak van de Betuweroute beter te onderzoeken. "Deze oplossing is veel beter dan de variant waarin alle goederentreinen in Deventer moeten keren, met de nodige overlast voor omwonenden" aldus Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber.

Dik-Faber: "De route langs Deventer belast het spoor in Oost-Nederland zwaar en zal veel hinder veroorzaken in de steden en dorpen langs de IJssellijn en de Twentelijn. Er is nu een keuze nodig die ook op de lange termijn robuust is."

Over drie jaar wil Mansveld opnieuw naar het dossier van de eventuele noordtak kijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *