fbpx

CityNightLine goedkoper via NS Hispeed

Vanuit Amsterdam kan er per CityNightLine gereisd worden naar Kopenhagen, Praag, Warschawa, Milaan, Wenen, München en Zürich. CityNightLine is eigendom van de Duitse Spoorwegen (DB). Toch zijn treintickets voor de CityNightLine bij NS International goedkoper dan bij de Duitse Spoorwegen zelf. Dat blijkt uit onderzoek van de reizigerswebsite treinreiziger.nl.

  • Let op! De informatie in dit artikel is niet meer up-to-date.

29 euro
Bij NS International kan een zitplek naar alle CityNightLine bestemmingen geboekt worden vanaf 29 euro. Een ligplek (6 pers. Couchette) kan geboekt worden vanaf 39 euro. Volgens de website van de CityNightLine zijn tickets echter duurder. De vanaf tarieven zijn zo´n 10 euro goedkoper.

Proef op de som
Wij namen de proef op de som, en probeerde zowel via het boekingsformulier van NS International als via de Duitse Spoorwegen een treinticket Amsterdam – München te kopen. Vertrekdatum: 21 april. Bij NS International was het ticket van 29 euro (zitplek) nog gewoon beschikbaar. Terwijl bij de Duitse Spoorwegen werd gesproken dat het tarief van 49 euro (zitplek) niet meer beschikbaar was. Wel kon de reis geboekt worden tegen het tarief van 69 euro. Dus dubbel zo duur. Op de Nederlands talige staat website van CityNightLine staat ook een verwijzing naar een boekingsformulier (van de Duitse Spoorwegen). Dit bleek echter een verouderde link te zijn, die inmiddels niet meer werkt. We hebben dit aan de Duitse Spoorwegen doorgegeven, deze link zal verwijderd worden.

Prijsverschil
Er zijn wel vaker prijsverschillen tussen aanbieders. In veel gevallen kan een buitenlandse spoorwegmatschappij geen binnenlandse tariefsoorten aanbieden van een ander land. In dit geval is het prijsverschil opmerkelijk omdat CityNightLine een product is van de Duitse spoorwegen.
In een reactie laat de DB weten dat het goedkope SparNight tarief  naar Duitse bestemmingen  niet via bahn.de beschikbaar is. Voor bestemmingen buiten duitsland is het SparNight tarief wel beschikbaar en hoeft NS International niet per definitie goedkoper te zijn.