fbpx
Foto: archief via wikipedia

Connexxion: contant geld uit bus weigeren mag niet

12 feb 2016 18:09

Contant geld uit de bus weren, zoals FNV wil, kan niet. Dat zegt vervoerder Connexxion in een reactie op de oproep van de vakbond.

"Het staat in de wet dat we contant geld moeten accepteren", laat een woordvoerder weten. Ook Arriva zegt dat het helemaal verbieden van contant geld in de bus niet kan. "We hebben te maken met eisen die aan ons gesteld worden door provincies en gemeenten."

Connexxion zegt verder dat honderdduizenden toeristen in de problemen komen als contant geld in de bus geweigerd wordt. "Die willen ook weleens gewoon met 1 of 2 euro betalen als ze de stad in gaan" citeert de NOS de vervoerder.

Zowel Connexxion als Arriva is wel bezig met projecten om het gebruik van contant geld terug te dringen. Zo heeft Arriva al een project met pinnen in de bus in Gouda en Alphen aan den Rijn. Dat is voor het bedrijf echter maar één route om problemen met criminaliteit en overlast te bestrijden. Ook moet er een registratiesysteem komen voor incidenten, meent het bedrijf.

GVB onderzoekt ook of pinnen contant geld kan vervangen. In Amsterdam worden nu geen dagkaarten in de bus meer verkocht. Die maatregel is genomen na een reeks van overvallen. In de bus kunnen nog wel andere losse kaartjes gekocht worden.

(c) ANP / Treinreiziger.nl