fbpx

Connexxion wil geen belang in OV-chipkaart

27 feb 2012 9:40

Connexxion wil geen aandeel Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de OV-chipkaart. Het vervoersbedrijf wil zelfs geen belang als dat gratis is. Dat zegt bestuurder Richard Dujardin maandag in het Financieele Dagblad.

"Trans Link Systems is een bedrijf zonder regie of toezichthouder, dat de meerkosten afwentelt op de reiziger. Dan kun je wel aandeelhouder worden, maar dat verandert niets aan de situatie", aldus Dujardin. Hij wil dat de OV-chipkaart openbaar wordt aanbesteed. Zo kan dan bijvoorbeeld een it-bedrijf TLS beheren, waarbij een toezichthouder controleert of alles goed gaat.

De huidige vier aandeelhouders, de NS, RET, GVB en HTM, willen dat de overige vervoerders zoals Connexxion, Syntus en Arriva ook zeggenschap krijgen over de OV-chipkaart. TLS moet bovendien op de schop. Het bedrijf moet zich niet meer bezighouden met beleidsmatige beslissingen.

Connexxion was bij de start van het project wel even aandeelhouder. Het bedrijf haakte echter af toen de kosten steeds hoger opliepen.

(c) Novum / Foto: (c) Kialna Photography