fbpx

Defecte bovenleiding zorgt ook dinsdag voor vertraging rond Amersfoort

De maandag door een kraan kapot getrokken bovenleiding zorgt ook dinsdag nog voor vertraging. Naar verwachting zal het treinverkeer Amersfoort – Apeldoorn en Amersfoort – Barneveld Centrum tot dinsdag 16:00 uur gestremd blijven. Op de overige trajecten rond Amersfoort rijden wel gewoon treinen.

  • UPDATE! Aan het begin van de middag waren de werkzaamheden klaar. ProRail verwacht dat de eerste treinen rond 15.00 uur weer gaan rijden en dat de overlast rond 16.00 uur helemaal voorbij is.

Het incident deed zich voor rond maandagmorgen 8:00 uur tussen Barneveld en Stroe. De giek van een bouwkraan kwam toen door een inschattingsfout van de chauffeur in de bovenleiding. Ruim 300 meter bovenleiding kwam daarbij naar beneden. ProRail heeft vervolgens onderdelen uit het hele land moeten halen om de bovenleiding te herstellen. Ook is er een extra aannemer aan het werk om mee te helpen met de reparatie.

Maandag was direct al duidelijk dat herstel niet meer dezelfde dag zou lukken. Wel was de hoop erop gevestigd dat het treinverkeer dinsdagmorgen bij aanvang dienstregeling hervat kon worden. Helaas is dat niet gelukt. NS zet nu bussen in tussen Apeldoorn en Amersfoort. Reizigers tussen Deventer en Amersfoort kunnen ook omreizen via Zwolle. Connexxion zet bussen in tussen Amersfoort en Barneveld Centrum. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een kwartier tot drie kwartier.

Foto: ProRail