fbpx

Dreigende dijkdoorbraak hindert Eurostar en Thalys

Bij het Belgische Halle wordt er gevreesd voor een dijkdoorbraak. Daarom is het treinverkeer op last van de brandweer enige tijd stilgelegd. De Thalys, Eurostar en TGV komen langs Halle en ondervinden vertraging. 

Op last van de brandweer is het treinverkeer tussen 9:30 uur en 12:00 uur bij Halle geheel stilgelegd. In deze periode vervielen ook de Thalys, Eurostar en TGV. Inmiddels is het treinverkeer hervat, maar volgens spoorbeheerder Infrabel is het treinverkeer nog wel ernstig verstoord.

Zo mogen de treinen rond Halle over een lengte van vijf kilometer niet harder dan 20 kilometer per uur, en is er een spoor minder beschikbaar (normaal 4, nu 3). Thalys en Eurostar waarschuwen dan ook voor vertragingen.  Door de problemen verviel er ook een Thalys naar Amsterdam.

Ook op andere trajecten in België moeten treinreizigers als gevolg van wateroverlast rekening houden met vertraging. Bijvoorbeeld tussen Denderleeuw/Gent-Sint-Pieters, waar als gevolg van wateroverlast op een deel van de verbinding slechts één spoor beschikbaar is. 

Ook onze redacteur zal mogelijk hinder ondervinden van de wateroverlast. Hij reist zaterdagmiddag van Rotterdam naar Brussel, om vervolgens per Eurostar (v. 18:59u Brussel) naar Londen te reizen. Mocht het treinverkeer dan nog steeds ernstig vertaagd zijn, dan komt de geplande aansluiting met de nachttrein naar Schotland (Fort Willam) in gevaar.