fbpx

Eend mogelijke oorzaak problemen Schipholtunnel

31 aug 2010 15:06

De boosdoener van de grote problemen in de Schipholtunnel is waarschijnlijk een eend. Dit maakte ProRail dinsdag bekend.

Op 13 juli sloeg drie kilometer bovenleiding los in de Schipholtunnel, door een reizigerstrein. Waarschijnlijk zat er bovenop die trein, bij de pantograaf, een eend vast. Daardoor bleef de pantograaf hangen en trok deze de bovenleiding kapot. Naast de trein is een dode eend gevonden, en bovenop de trein bloedsporen.

Aanvankelijk werd gedacht dat de problemen mogelijk tot in december zouden duren, omdat ProRail zoveel reservemiddelen niet op voorraad zou hebben. Er kwam nog een meevaller: de treinen rijden waarschijnlijk vanaf 24 september weer normaal door de Schipholtunnel.

Vertragingen
Op dit moment rijden er geen directe Intercity´s tussen Schiphol en Lelystad. De Intercity Hoofddorp – Schiphol – Amsterdam Centraal – Lelystad Centrum rijdt alleen tussen Amsterdam Centraal en Lelystad Centrum. De Intercity Schiphol – Amsterdam Zuid – Lelystad Centrum rijdt alleen tussen Amsterdam Zuid en Lelystad Centrum. De Sprinter Hoofddorp – Schiphol – Amsterdam Zuid – Almere Oostvaarders rijdt alléén tussen Amsterdam Zuid en Almere Oostvaarders. Alle wijzigingen zijn in beide richtingen.