fbpx

Geen nachttreinen naar Flevoland

09 mei 2012 20:14

Almere en Lelystad worden niet aangesloten op het nachtnet van NS. Het spoorbedrijf laat woensdag weten dat er in het weekeinde geen nachttreinen komen op de Flevolijn tussen Amsterdam en de twee steden in Flevoland. Het laten rijden van de treinen zou te duur zijn.

De provincie Flevoland benaderde vorig jaar de NS om de mogelijkheid voor de nachtelijke verbinding te bespreken. Met name Almeerders zouden de behoefte hebben zijn om ´s nachts vanuit Amsterdam terug naar huis te reizen.

Na onderzoek van de NS bleek echter dat te weinig reizigers gebruik zouden maken van de nachttrein. Om het vervoer toch rendabel te maken zou de Flevoland geld bij moeten leggen. Hiertoe was de provincie niet bereid.

De laatste trein van Amsterdam naar Almere vertrekt op vrijdag en zaterdag nu iets na 01.30 uur. Momenteel rijden er alleen dagelijkse nachttreinen tussen Utrecht – Amsterdam – Den Haag – Amsterdam. Rond het weekeinde rijden er ook nachttreinen naar Brabant. Die is weliswaar ook onrendabel, maar kan toch blijven rijden door financiële steun van de provincie Brabant. Tussen Rotterdam – Gouda – Utrecht mislukte een proef met nachttreinen.

Verschillende regio´s verlangen naar nachttreinen. De nachttreinen zijn echter relatief duur. De laatste trein van Amsterdam naar Almere vertrekt op vrijdag en zaterdag nu iets na 01.30 uur. Dat lijkt dus niet te veranderen.

1 gedachte aan “Geen nachttreinen naar Flevoland”

  1. josh schreef:

    Duur so what >>>??? dan maar dronken achter het stuur 😉 ik vind dat de ns zijn maatschappelijke verantwoording moet pakken. Ik blijf me verbazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *