fbpx

Gelderland en Limburg polsen voor nachttreinen

03 apr 2009 17:21

(Novum) – De provincie Noord-Brabant gaat de Nederlandse Spoorwegen voorstellen ook de provincies Gelderland en Limburg te betrekken bij de proef met nachttreinen. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Noord-Brabant vrijdag gezegd. Vanuit deze buurprovincies zou volgens de zegsvrouw mogelijk ook interesse bestaan in het nachttreinennet.

De provincie wil de proef met de nachttreinen in Noord-Brabant met een jaar verlengen. De nachttreinen, die drie nachten in de week rijden, zijn een succes. De treinen doen de stations Breda, Dordrecht, Eindhoven, Den Bosch en Tilburg aan, zodat tot in de vroege uurtjes tussen Brabant en de Randstad kan worden gereisd. Inmiddels rijden ze ruim een jaar. Volgens de provincie is deze periode echter om verschillende redenen te kort om te besluiten of het Brabants Nachtnet definitief wordt ingevoerd.

Over het verlengen van de proef moet de provincie nog in gesprek met de NS. "Als we het daar dan toch over gaan hebben, kunnen we kijken of de trein niet bijvoorbeeld ook Helmond of Nijmegen aan kan doen", zegt de woordvoerder van de provincie. De NS of de provincie kunnen vervolgens Gelderland en Limburg polsen. Het overleg loopt momenteel al en duurt vermoedelijk nog een paar maanden, zegt de woordvoerder. ´Ergens in het najaar´ moet vervolgens een besluit worden genomen.