fbpx

Gele vertrekborden blijven nog even vanwege vertraagde besluitvorming

25 mrt 2014 16:07

NS heeft nog geen besluit genomen over de uitfasering van de gele vertrekstaten. Consumentenorganisaties zijn fel tegen dit voornemen. NS was voornemens om in april te starten met het verwijderen van de gele vertrekborden. Omdat er nog geen besluit genomen is, worden er in april nog geen gele vertrekstaten verwijderd.

Begin december maakte NS bekend 80 procent van de gele borden te willen verwijderen. De 3400 gele borden worden volgens NS nu nog door 10 tot 12 procent van de reizigers gebruikt. NS geeft aan dagelijks 1,1 miljoen reizigers te vervoeren, dus per dag worden de borden door circa 130.000 reizigers geraadpleegd. 

Reizigersorganisaties zijn niet blij met het voornemen van NS. Ook Kamerleden reageerden kritisch. Mansveld liet vervolgens aan de Tweede Kamer weten dat NS opnieuw in overleg gaat met consumentenorganisaties. Dat overleg is dus nog gaande. "Omdat we nog met het Landelijk Overleg Consumentenorganisaties OV in gesprek zijn, verandert er in april nog niets qua aantallen vertrekstaten" zegt een NS-woordvoerder.

Foto´s: Rotterdam Centraal heeft recent nieuwe gele vertrekstaten gekregen.