fbpx

Gemeente Den Haag onderzoekt trein Den Haag – Brussel

13 dec 2012 8:57

Den Haag gaat onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een alternatieve intercityverbinding tussen Den Haag en Brussel. De stad vindt het onbestaanbaar dat met het verdwijnen van de Beneluxtrein de rechtstreekse verbinding is verdwenen, meldt de gemeente donderdag.

Het onderzoek is een initiatief van verkeerswethouder Peter Smit (VVD). Volgens hem is er veel belangstelling voor een dergelijk plan. "Diverse ov-bedrijven hebben zich bij mij gemeld en aangegeven mee te willen doen. Wij zijn dan ook voortvarend aan de slag gegaan en in januari gaan we met diverse binnen- en buitenlandse ov-bedrijven in gesprek", zegt hij.

Den Haag wil kijken of er mogelijkheden zijn voor een intercityverbinding met stopplaatsen in Delft, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen en Mechelen. Ook is een goede overstap op de treinen van en naar Leiden en Zoetermeer een voorwarde.

Volgens Smit zijn veel reizigers gedupeerd door het verdwijnen van de Beneluxtrein. "Zeker de dagelijkse pendelaars tussen België en de Randstad", aldus de wethouder. De vervangende Fyra is dan wel een snelle verbinding, ´maar niet vanuit bijvoorbeeld Den Haag of Dordrecht´. "Dan geldt dat je moet overstappen. Vergeleken met de Beneluxtrein is de reis met de Fyra bovendien een stuk duurder en minder flexibel.

(c) Novum