fbpx

Glas verwondt treinpassagiers na knappen leiding

Zeven mensen die in de trein van Leiden en Nieuw-Vennep zaten, zijn dinsdagavond bij Warmond lichtgewond geraakt door glasscherven. De bovenleiding was rond 18.15 uur door nog onbekende oorzaak geknapt en tegen een ruit aangekomen.

Een achtste slachtoffer dat aan de noodrem had getrokken kwam vermoedelijk ten val en is met een gekneusde ribbenkast naar het LUMC in Leiden gebracht. De overige gewonden zijn ter plekke behandeld aan snijwonden.

Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) meldt dat de spanning van de bovenleiding is afgehaald, zodat de trein niet verder kan. Vermoedelijk wordt die weggehaald met een diesellocomotief. De vierhonderd inzittenden worden met bussen opgehaald.

Achter de gestrande trein staat een andere trein met ongeveer tweehonderd passagiers. Ook zij worden verder met bussen vervoerd. Onduidelijk is nog wanneer het treinverkeer op de lijn wordt hervat. Dat gaat nog wel een tijdje duren, zegt de woordvoerder. Spoorbeheerder ProRail meldt dat tussen Hoofddorp en Leiden Centraal voorlopig geen treinen rijden.

De spoorwegpolitie van het KLPD stelt een onderzoek in.

Verslag NOS

Foto’s Wilco Devilee