fbpx
Foto: Wesseltje14 (CC BY-SA 3.0)

Goederentrein rijdt tegen lorrie op de Betuweroute

Een goederentrein heeft begin woensdagmiddag op de Betuweroute een lorrie geramd bij het Gelderse Angeren. Monteurs waren bezig met werkzaamheden, maar waren te laat om het voertuig van het spoor te halen, zegt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Niemand raakte gewond bij de aanrijding. Wel liep de trein schade op. De trein reed richting Rotterdam en kwam bij het uitrijden van de tunnel in aanraking met de wagen. De machinist kon een aanrijding niet voorkomen.

In de lorrie lagen bouwmaterialen opgeslagen. Volgens de woordvoerder was bekend dat er aan het spoor werd gewerkt. Er is nog niet bekend waarom de lorrie nog op het spoor stond ten tijde van het langskomen van de trein.

De spoorwegpolitie van het KLPD heeft een onderzoek ingesteld. De verantwoordelijke voor de veiligheid van de werkzaamheden is aangehouden voor verhoor.

Het treinverkeer op de Betuweroute, die louter gebruikt wordt voor goederenverkeer en beheerd wordt door spoorbeheerder Keyrail, lag tot vier uur ´s middags stil.

Update 3 mei: De verantwoordelijke voor de veiligheid is weer vrij gelaten.