Treinkaartjes

Goedkope treinkaartjes augustus 2017 op een rij

Dit overzicht heeft betrekking op augustus 2017. Bekijk hier alle goedkope treinkaartjes van september 2017.


Archief. Lekker genieten van de vakantie in eigen land? Ook in augustus zijn er tal van goedkope treinkaartjes. Zoals iedere maand hebben we ook nu de beste treinacties op een rij gezet. Met onze prijsvergelijker ontdek je snel en éénvoudig welk treinkaartje voor jouw reis het goedkoopst is. Ook het gratis meereiskaartje is verwerkt in de prijsvergelijker. De voordelige treinkaartjes zijn tenzij anders vermeld doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur. In het weekend zijn er in de regel geen tijdsbeperkingen.

(Bij gebruik van Adblocker kan essentiële informatie wegvallen.)

1. NS Zomertoer: Samen treinen voor 13 euro p.p.
Reis doordeweeks na 9:00 uur met twee personen voor slechts 26 euro. Dat is omgerekend dus 13 euro per persoon. Met dit goedkope treinkaartje mag je kris, kras samen door Nederland. Het betreft een e-ticket, uitprinten is echter niet verplicht. Je kunt het namelijk ook op je smartphone tonen met de NS Reisplanner app. De NS Zomertoer is heel de maand augustus op ns.nl te koop, dus koop het gerust kort voor vertrek! NS Zomertoer is niet te gebruiken in het weekend.

2. HEMA Treinkaartje € 17,50

 • € 17,-
 • Dagretour (e-ticket & mobiel-ticket)
 • Reisperiode: t/m 15 oktober

HEMA heeft weer goedkope treinkaartjes. Ze worden verkocht t/m 27 augustus en zijn te gebruiken t/m 15 oktober. Het leuke is dat er ook nog een pocketfotoboekje ter waarde van 7 euro is inbegrepen. Dit HEMA treinkaartje is ook online te koop, maar niet bij de HEMA winkels op stations. Voor vaste klanten heeft NS overigens een betere aanbieding (Vindbaar via onze prijsvergelijker. Vergeet niet aan te geven dat je een abonnement hebt.)

3. Twee enkele reizen voor € 20,50

 • € 10,25 per enkeltje (te koop per 2)
 • Enkele reis (e-ticket)
 • Reisperiode: t/m 31 oktober

Wil je niet op dezelfde dag heen en terug reizen? Dan is deze aanbieding ideaal: twee enkele reizen voor 20,50 euro. Te koop bij VakantieVeilingen. Deze voordelige enkeltjes worden geleverd als e-ticket. De enkeltjes zijn te gebruiken tot en met 31 oktober 2017.

4. Combideals: Trein + Dagje uit
Goedkoop een dagje uit met de trein? Dat kan. Zie ook ons overzicht met de 11 leukste dagjes uit met korting. De vijf beste combideals in augustus zijn:

 • Trein + Bus + Walibi: € 39 (zie ook: Walibi met Korting)
 • Trein + Bus + Efteling: € 43 (zie ook: Efteling met Korting)
 • Trein + HTM-dagkaart + Madurodam: € 29 (zie ook: Madurodam met Korting)
 • Dagje Amsterdam, incl. rondvaart: € 24
 • Trein + Madame Tussauds: € 26

Bij deze combideals is een dagretour voor de trein inbegrepen én een toegangskaart. Als de bus is inbegrepen, gaat het om de bus tussen het nabijgelegen treinstation en het uitje. De combideals worden geleverd als e-ticket en moeten uitgeprint worden.

5. Dagretour met lekkernij en sap bij Délifrance: 19 euro

 • 19,-
 • Dagretour, e-ticket
 • Reisperiode: t/m 30 september

meer info

Met dit treinkaartje kun je een retourreis maken tussen twee stations naar keuze. Het treinkaartje wordt geleverd als e-ticket, dit treinkaartje dien je zelf uit te printen. Doordeweeks alleen geldig na 9:00 uur, maar in het weekend heel de dag. Bij deze actie mag je ook een sapje én zoete lekkernij halen bij Délifrance. Prima actie dus. Te koop bij de NS Spoordeelwinkel.

6. Gratis meereiskaartje
Ook leuk: het gratis meereiskaartje. Let wel goed op: dit is niet te combineren met actietreinkaartjes, maar wel met een abonnement of een voltarief treinkaartje. Check hier alle voorwaarden van het meereiskaartje. Met onze prijsvergelijker check je of dit het voordeligst is. Bij veel lange reizen zal doordeweeks de NS Zomertoer goedkoper zijn.

7. Tijdelijk een abonnement
Wil je ieder weekend met de trein kunnen? Dat kan met het NS Weekend Vrij abonnement. Normaal alleen te koop met een jaarcontract, maar nu ook tijdelijk met een maandcontract. Voor 39 euro reis je één maand lang onbeperkt met de trein in het weekend. En wist je al dat het weekend bij NS op vrijdagavond 18:30 uur in gaat? Na afloop van de maand stopt het contract vanzelf. Behalve Weekend Vrij kun je deze maand ook tijdelijk een maandabonnement Dal Vrij kopen, voor 119 euro. Ook dit stopt automatisch na een maand. Met Dal Vrij kan je ook doordeweeks reizen. Alleen tussen 6:30-9:00 uur en 16:00-18:30 uur kun je niet inchecken.

8. Evenementenretour
Reis met z’n tweeën op een vrijdag, zaterdag of zondag na 11:00 uur. En dat voor 19,90 euro. Dat komt dus neer op 9,95 euro per persoon. Het evenementenretour is te koop t/m 30 september. Dat is ook direct de reisperiode. Deze actie is leverbaar als e-ticket en als mobiel ticket.

9. NS Jongerentoer
Jongeren tussen de 12 en 18 jaar reizen kunnen er lekker voordelig op uit met de NS Jongerentoer: 3 dagen treinen voor 33 euro. Hier lees je meer over deze treinactie.


Vooruitblik
Dit overzicht heeft betrekking tot augustus. Als september begint komt er een nieuw overzicht. Het is al bekend dat vanaf 4 september er een Primera Treinactie / OV-Dagkaart te koop is.

VERLOPEN NS Dagkaart
Een dag kris, kras, door Nederland? Dat kan met de NS Dagkaart van Actie van de Dag. Deze kost 20,50 euro en is daarmee iets duurder dan het eerder genoemde dagretour. Daar staat tegen over dat je met dit treinkaartje niet gebonden bent aan één traject maar heel Nederland door kunt. Let op: slechts te koop t/m 20 augustus. Reisperiode: t/m 30 september.

VERLOPEN: Treinkaartje voor het weekend
Tot en met 6 augustus verkoopt Kruidvat nog treinkaartjes. Die kun je gebruiken t/m 22 oktober 2017, maar alleen op een zaterdag of zondag. Het gaat om een e-ticket, en kan ook geleverd worden als mobiel ticket via de NS Reisplanner app. Uitprinten is dus niet verplicht.

This post was last modified on 1 februari 2018 22:00

Share

Recent Posts

Koninklijk rijtuig overgedragen aan Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een bijzonder museumstuk rijker: vandaag werd het koninklijk rijtuig overgedragen aan het…

4 dagen terug

OVpay: vanaf nu mogelijk om met leeftijdskorting te reizen

Al een derde van de incidentele reizigers reist met OVpay, reizen met je betaalpas. Sinds…

4 dagen terug

Belgische reizigersorganisatie waarschuwt voor gevolgen snelle IC Brussel: ‘NMBS offert binnenlandse reiziger op’

Vanaf december is het mogelijk om 45 minuten sneller tussen Amsterdam en Brussel te treinen…

5 dagen terug

Reis goedkoper met de NS PrijsTijd Deal: tot wel 60% korting

Zonder abonnement tóch goedkoper reizen met NS. Dat kan met de NS PrijsTijd Deal. Wie…

5 dagen terug

Interrail geeft 20% korting op tickets geldig vanaf 1 september

Tot en met 18 juli krijg je 20% korting op alle Interrailtickets die geldig zijn…

5 dagen terug

Toeslag Intercity Direct met snelheid van streekbus moet weg, vindt Rover

Reizigersvereniging Rover noemt de nieuwe problemen op de hogesnelheidslijn "de zoveelste tegenslag" voor de reiziger.…

6 dagen terug