fbpx

Goedkope treinkaartjes september 2017: vanaf € 9,95

01 sep 2017 0:02

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

Lekker voordelig met de trein? Ondanks dat september de drukste maand is op het spoor, zijn er weer veel mooie treinacties. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen met de trein? Dan moet je de spitsuren mijden. Deze maand zijn er treinacties bij Primera, Actie van de Dag, Spoordeelwinkel en NS. Vanaf 2 oktober verkoopt ETOS treinkaartjes.

1. 2e klas treinkaartje € 19 (e-ticket)
Het goedkoopste treinkaartje van dit moment is een dagretour van de Spoordeelwinkel (hier te koop). Voor slechts 19 euro maak je een retourreis naar keuze en is ook een ijsje inbegrepen. Dit treinkaartje is doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur. Een soortgelijke actie is ook te koop bij Albert Heijn tegen dezelfde prijs, alleen verzilveren is in dat geval complexer.

2. 1e klas treinkaartje: € 23 (e-ticket)
Als je vrijwel zeker wil zijn van een (ruime en) comfortabele zitplek, dan kies je voor de 1e klas. En dat kan al voor 23 euro (dagretour, geen dagkaart. Check hier het verschil). Doordeweeks te gebruiken na 9:00 uur en in het weekend heel de dag. In de middagspits heb je geen beperking. Het leuke is dat bij deze aanbieding ook een voucher voor een gratis kopje koffie met gebak bij de Bijenkorf is inbegrepen. Hier te koop.

3. Ontdek Giethoorn: € 25 (e-ticket)
Waarom komen al die toeristen naar Giethoorn? Het beste is om het te ontdekken door er zelf eens naar toe te gaan. Voor 25 euro reis je per trein naar Steenwijk, vervolgens met de bus naar Giethoorn. Inbegrepen is ook een rondvaart van een uur door de historische dorpskern van Giethoorn. Dit treinkaartje is doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur. Deze actie is uitsluitend online te koop. (Doordeweeks mag er alleen na 9:00 uur gereisd worden)

4. Trein + Panda + Dierentrein: € 33 (e-ticket)
Er is veel gezegd en gesproken over de panda’s die naar Ouwehands dierenpark zijn gekomen. De drukke zomervakantie is achter de rug, een ideaal moment om zelf eens de panda’s te gaan bewonderen. En al helemaal met deze mooie aanbieding: voor 33 euro reis je met de trein naar Rhenen, inclusief toegang tot Ouwehands dierenpark. Ook de parkgids ter waarde van 2,50 euro is bij deze treinactie inbegrepen. Alleen online te koop. (Doordeweeks geldig vanaf 9:00 uur.)

5. Enkele reis voor 10,25 euro (te koop per 2)
Het is echt een topper van een aanbieding, die dit jaar al gedurende een langere periode wordt aangeboden: twee enkele reizen naar keuze voor 20,50 euro. Dit is ideaal als je ergens heen moet, maar niet op dezelfde dag terug gaat. De enkele reizen zijn trouwens op verschillende trajecten en verschillende dagen te gebruiken, ook door verschillende reizigers. Wie de kaartjes op één dag wil opmaken en op één traject, kan deze treinactie ook gebruiken. Deze actie is te koop bij VakantieVeilingen.

6. Evenementenretour (e-ticket)
Reis je vrijdag, zaterdag of zondag samen met iemand anders naar een evenement? Dan is het evenementenretour ideaal. Alleen geldig na 11:00 uur. Prijs: 19,90 euro voor twee personen. Omgerekend dus 9,95 euro per persoon.

7. NS Dagkaart € 20,50 (e-ticket)
Actie van de Dag heeft nog een goedkoop treinkaartje: een NS Dagkaart voor 20,50 euro. Dit is misschien niet zo goedkoop als de OV-Dagkaart van Primera, maar je mag wel onbeperkt treinen. Zonder avondspitsbeperking. Alleen voor 9:00 uur kun je doordeweeks niet op pad. Anders dan de actie van de Spoordeelwinkel van 19 euro, mag je met deze actie kris, kras door Nederland en hoef je geen eindbestemming (vooraf) te kiezen. Koop de dagkaart.

Leuke uitjes
Behalve de combi aanbiedingen van de Spoordeelwinkel, kun je ook elders acties kopen voor een dagje uit. Die kun je vervolgens combineren met één van bovenstaande treinacties. Zo kun je Duinrell met Korting bezoeken, of met korting naar het Dolfinarium. Op onze site is verder de kortingsactie van Madurodam populair, net als de korting bij het Spoorwegmuseum. Andere opties: voordelig naar pretpark Walibi. Als je in oktober op pad gaat, is Blijdorp met korting ook leuk.

VERLOPEN: OV-Dagkaart bij Primera
Wil je niet alleen met de trein onbeperkt kunnen reizen, maar ook met de bus, trein of metro? Dan kon je de OV-Dagkaart van Primera kopen. Deze actie is verlopen sinds 17 september. Heb je dit treinkaartje al gekocht? Dan kun je hier alles nalezen over de OV-Dagkaart treinactie van Primera.

0 0 stemmen
Artikel waardering
62 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
T. De Moor
6 jaren geleden

Prima die actie, maar niet reizen in de spits is geen optie als je een dagje weg wil gaan vanuit Maastricht 😞

Esme
6 jaren geleden

Volgens mij staat er in de voorwaarden duidelijk niet voor 09.00 dus dan gaat inchecken om 06.25 niet op toch?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Esme

Dat verschilt per actie. Meestal na 9:00 uur, zeker bij etickets. De Primera dagkaart is dat anders. Inchecken niet mogelijk tussen 6:30-9:00+16:00-18:30.

Anoniem
6 jaren geleden
Antwoord aan  T. De Moor

Voor reizen vanuit Groningen geldt precies hetzelfde. Een dag je Dordrecht vanaf Groningen. Om 12.45 uur ben je er en ‘s avonds om 11 uur weer thuis.Erg leuk, maar niet zo praktisch.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen. Als je kiest voor een eticket heb je geen tijdsbeperkingen. Of voor de spits vertrekken.

Marianne
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Om nog maar te zwijgen van alle stations die nog ‘achter’ Groningen liggen… Roodeschool, Delfzijl, Bad Nieuweschans en Veendam + alle station tussen die plaatsen en Groningen!
‘Fijn’ als dan de overstaptijd ‘s morgens en of ‘s avonds zo lekker lang is, vaak bijna een half uur, in de ergste gevallen tot wel bijna een uur.
Maar ja, waarom zou je samenwerken met een andere maatschappij die de krimpregio’s bedient?
Sorry dat ik een beetje cynisch ben, maar sinds de ‘snelle’ Hanzelijn reis ik helaas weer iets langer en is op mijn totale reis die uit vier ‘subreizen’ bestaat, van in totaal ca. vierenhalf / vijf uur ca. 30% wacht- en overstaptijd. (oké, ik geef toe dat dat ook komt omdat ik natuurlijk niet twee keer een deel van die reis met de bus maak, want daar voorzien de goedkope dagkaarten die ik als rechtgeaarde Nederlander optimaal wil benutten, dan meestal weer niet in…

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marianne

Ik heb zelf in Warffum gewoond toen er NS reed en met de overgang naar NoordNed. Bij NS was de overstaptijd kort, maar ging de aansluiting juist daardoor soms verloren.

A.M. de Bruin
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marianne

Zijn er geen snelbussen e.d. op die trajecten? Yegenwoordig is er toch zo’n bedrijf dat met bussen “concurreert” met de NS?

Anoniem boze reiziger
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marianne

Mariaaannemer volledig met je eens. NS en Arriva wij zijn plattelandsrecht geen tweederangs burgers. Hanzelijn zou omgedoopt moeten worden tot vertraagde sneltreinlijn.

dries molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Wanneer u een uurtje eerder zou vertrekken en gelijke tijd ter plekke zou besteden bent ook hoogstens een uur eerder thuis. 22:00 zult u ongetwijfeld ook niet OK vinden. Daarbij zou u in de vertrekregio in de drukke spitstrein zitten en anderen hun ruimte onthouden. Dat alles terwijl u veel te weinig betaalt. Altijd grappig dat metn veel rechten wil en weinig zou willen betalen. Koop gewoon tegen de volle mep of neem tot Zwolle een gewoon kaartje.

Dekker
6 jaren geleden

Hoera! Weer een gewoon wegwerpkaartje bij de Primavera want er zijn altijd mensen die geen pc, smart of printer hebben, maar toch een keer goedkoop willen reizen, bv op familiebezoek. Ik deed zo’ n kaartje wel eens kado aan ouderen die dan hun kinderen konden bezoeken. Met een e ding kunnen zij niet overweg. Lekker weer achter de geraniums. Voorstel ingelezen in het forum van de gehate groepstarief: verkoop aan loket! Dit kaartje moet blijven bestaan, immers, niet iedereen heeft ook een auto dus ook geen smart en meer. Laten we daar toch ook eens rekening mee houden en niet mopperen op ouderen, gun ze een goedkoop dagje uit, NS!

Bart Buzeman
6 jaren geleden
Antwoord aan  Dekker

Helemaal mee eens mevrouw/meneer Dekker. Niet iedereen heeft printer. OV is er voor iedereen.

Dekker
6 jaren geleden

Hoera Primera heeft ” nog” een wegwerpkaartje daar ben ik blij mee. Heb geen printer en geen smart kan dar niet permitteren gezien mijninkomen spaar voor zo’n kaartje voor bezoek aan vrienden. Als iedereen overgaat op zo’n e ding valtmijn sociale contacten weg. Dus…ouderen weer achter de geraniums waarom denkt men niet an een griep die dit niet kunnen betalen ? Gun die mensen ook een goedkoopdagje uit ook niet iedereen heeft een auto en daar is een alternatief voor.: openb. Vv inderdaad kan je naar Maastricht vertrekken om 6: 25 maar dan moet ook ter plaatse bus of tram rijden en die beginnen pas op zaterdag om 7 uur! Mijn oproep is: hou die wegwerpkaartjes, NS! Goede reis allemaal!

Marja Sagmeister Pors
6 jaren geleden
Antwoord aan  Dekker

mee eens

Anoniem
6 jaren geleden

Helemaal mee eens. Ik heb ook geen printer dus erg lastig. Wegwerp kaartje is super

Kemps, C.J.M
6 jaren geleden

Ben ook voor wegwerpkaartje.
Mijn computer wil niet meer en een nieuwe is nogal duur, wanneer je geen betaald werk hebt.

M. Gerritse
6 jaren geleden

Leve de wegwerpkaartjes. Gewoon op altijd zak en instappen waar en wanneer je maar wil. Ook nog goedkoper dan mijn dalvoordeelkaart.

G. Konings
6 jaren geleden

Geweldig een wegwerpkaartje!!
Zonder pc dus geen printer en geen techneut ben je altijd de pineut omdat je niet kunt profiteren van de aanbiedingen.

teleurgesteld
6 jaren geleden

de dagkaart van de actievandedag.nl van 20.50 is alleen geldig als deze wordt uitgeprint, staat weliswaar in de informatie maar had ik niet gezien, wat ik wel raar vind wat het is een e-ticket.
Aangezien ik geen printer heb, 20.50 weggegooid geld.

Anoniem
6 jaren geleden
Antwoord aan  teleurgesteld

Vervelend om te horen. Wellicht is printen bij bibliotheek, buren of vrienden een optie? Het is inderdaad verwarrend dat soms een ticket geïmporteerd kan worden in de NS app (mobiel ticket,) en soms alleen beschikbaar is als eticket met printen verplicht.

dries molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  teleurgesteld

Je kan ook in een printshop printen. Of bij kennissen of buren voor zover die u op hun computer zullen laten om andermans dure inkt op te maken.

Dee
6 jaren geleden

even dit: inchecktijd is ALTIJD bepalend Dus dat scheelt weer T.de Moor. Alleen even opletten: moet je nou halverwege in en uitchecken ns/arriva dan kom je hier wel mee te zitten en moet je wellicht een treintje later nemen.
Daarbij is het mij al vaker opgevallen dat meer kaartjes wel in de avondspits kunnen. Succes!

Conny
6 jaren geleden

Ben erg blij met een wegwerpkaartje, andere kaartjes kan ik niets mee. Ben 77 jaar en niet bekend met alle digitale handelingen. Ga 1x p.week met een even oude vriendin dagje uit,zonder treinkaartje blijven we in Den Haag e.o. met ons HTM-pasje maar met weggooikaartje kunnen we ook andere steden bezoeken.
Heerlijk die vrijheid !!!

Anja
6 jaren geleden

Kruidvatkaartje:
Wat een leuk onverwacht extraatje! Een 1ste klas upgrade voor maar 5 euro.
Die mogelijkheid zouden ze bij alle treinkaartjesacties moeten toevoegen.

Elsemiek
6 jaren geleden

Geef mij ook maar een gewoon (wegwerp)kaartje. Wij hebben wel een pc en printer, maar voor meerdere personen ben je zo een half uur of meer kwijt met het invullen van alle formulieren, online betalen en het zien uit te printen. Bij ons print de printer regelmatig het e-ticket niet goed, juist het stukje dat je moet hebben valt er dan gedeeltelijk af. Heel wat stress en ergenis!

Marianne
6 jaren geleden
Antwoord aan  Elsemiek

Misschien kunt u op een rustig moment eens zoeken naar de mogelijkheid van printen ‘op ware grootte’ en daar wat mee experimenteren.
Ik kan zo 1-2-3 zonder werkelijk document om af te drukken niet vinden waar het precies zit, maar als je voor afdrukken kiest, is er daarna (althans bij mij) een afdrukmenu met mogelijkheid om div. dingen in te stellen vóór je écht gaat printen (ik doe het nu even uit mijn hoofd, maar als ik het goed heb kan je kiezen uit bv. ‘ware grootte’, ‘passend maken’, een percentage kiezen of ‘meerdere’) Wellicht helpt dit?

Patric de Nooijer
6 jaren geleden

Goeie actie, alleen 11 uur, hier in Vlisingen gaan de treinen om 10:50 en om 11:20, dus een dagje Hiswa te Water was helaas maar 3 uurtjes.
Waarom niet gewoon vanaf na de Spits 9 uur, dan denk de NS tenminste als vervoersbedrijf Globaal en ook aan de klanten die uit omgeving Limburg, Groningen,Den Helder en Vlissingen moeten gaan en niet alleen aan de Randstad.
Dus NS goede Actie, hou hem erin alleen bij de vertrektijd rekening houden met heel Nederland.
Want met een beetje vertraging Leuke dag weg, Geld Weg en evenement geloten

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Patric de Nooijer

De aansluitingen moeten ook goed zijn en moet ook allemaal passen, vandaar dat op sommige stations treinen net voor heel vertrekken. Het evenementenretour is gericht op de middellange afstand. Vandaar de tijdsgrens.

goedgemutst
6 jaren geleden

Ben blij dat de discussie over die ellendige e-tickets is losgebrand je gaat toch niet een half uur bezig zijn met het verwerven van een ticket als ik een half uur ga fietsen kom ik al bijna verder dan het
normale ns tarief wat
veel te hoog is opgeschoefd gelukkig
Heeft de primera een oplossing deze maand ik ben benieuwd

Ik
6 jaren geleden

er moeten gewoon meer automaten op de stations komen waar je zo’n goedkoop kaartje kunt kopen, is toch heel raar dat je in een winkel een goedkoop kaartje kunt kopen en niet op het station. Maak ik nu een denkfout dat de NS toch ook die kaartjes voor die prijs kan aanbieden want ze bieden ze toch ook aan Kruidvat enz aan voor die prijs, zou dan toch zelfs goedkoper kunnen want de winkels verdienen toch ook aan de verkoop??? En dan op de stations echt veel meer automaten plaatsen svp want bij ons op het station staat er maar één en de anderen zijn alleen voor OV chipkaarthouders, dan staat daar een rij voor die NS automaat waar je niet goed van wordt. LANG LEVE HET PAPIEREN KAARTJE.

dries molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  Ik

De winkelkaarten zijn er om nieuwe klanten te bereiken en om verkopers te helpen met het binnenhalen van volk in hun winkel. Op het station bent u al klant van NS.

R.Hoos
6 jaren geleden

Omdat wij de trein hebben leren kennen gaan wij weer heerlijk (Vrijheid) met de auto.
Een sigaretje roken wanneer wij dat willen en ons eigen eten meenemen zonder de woekerprijzen van de stations winkeltjes.

reiziger
6 jaren geleden
Antwoord aan  R.Hoos

Woeker prijzen op stations dat klopt. Daarom neem ik eten en drinken mee. En misschien dan wel een voordeel voor mij, ik rook niet dus kan ik mijn reis relaxt voort zetten. Met de auto in de file, vind ik ook niet fijn.

dries molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  R.Hoos

Vreemd dat u op een treinreiziger site zit om u te ergeren en te proberen anderen te sarren met uw duimzuigsels. Het zal wel lekker ruiken bij u in de auto, zo te lezen ligt het ook vol met peuken, etensresten en oud brood.

G.M. Roy
6 jaren geleden

Het is mooi nepperij: u trekt de aandacht op door te schrijven goedkope dagkaarten vanaf € 9,95, maar er is geen één die voor die prijs te koop is.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  G.M. Roy

De laatste aanbieding komt neer op 9,95 euro per persoon.

dries molenaar
6 jaren geleden

Voor zulke figuren doet niemand het ooit goed. Laat ze klagen.

irene
6 jaren geleden

waar kan ik die evenementen treinkaartje halen? van 19.90 voor 2 personen

Arjen
6 jaren geleden
Antwoord aan  irene
Carol
6 jaren geleden

Mooi zo een wegwerpkaartje alleen wil ik voor 09.00 weg dus koop ik een enkele reis Assen maar nu komt het….. ik kan helemaal nog niet inchecken voor 09.00 met m’n wegwerpkaartje. Hoe moet ik dat dan doen. Kan moeilijk even in Assen eruit om alsnog in te checken want dan rijdt m’n trein weg.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Carol

Hoi Carol, dat is eigenlijk wel wat moet, je kunt overleggen met de conducteur, misschien vindt hij het goed als je het in Zwolle doet, maar je bent dan wel overgeleverd aan de medewerking van de conducteur. Anders moet je een trein eerder naar Assen nemen (8:36u Groningen)

Anna
6 jaren geleden

Vraagje aan treinreiziger.nl : kun je met de enkeltjes van actie vd dag ook op een traject reizen waar een Arriva bus onderdeel is van de reis, en dan niet bij hoeven betalen? Ik heb het dan specifiek over Leeuwwarden-Alkmaar.
De busreiziger alleen is anders weer 17,75.
Dank

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anna

Excuus dat je vraag is blijven liggen. Nee. Algemeen zijn treinkaartjes alleen voor de trein, en niet voor de bus. Dat geldt ook voor Actievandedag treinkaartje. Uitzondering is de OV-dagkaart van Primera. Dat is meer dan een treinkaartje en ook geldig in bus, tram en metro.

Anneke
6 jaren geleden

Kan je met de treinkaartje van actie van de dag enkele reis ook reizen op 1 kaartje van Assen naar Rotterdam en overstappen met de sprinter naar Schiedam.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anneke

Ja, je geeft dan aan: enkele reis Assen – Schiedam. En dan mag je op die route gewoon overstappen.

Dineke
6 jaren geleden

Als ik een kaartje haal bij Primera kan ik 9 uur weg. Geen probleem . Maar hoe laat begint de avond spits en moet ik dan voor die tijd al weer uitgecheckt zijn ? Stel ik stap om 4 uur weer in, maar ben pas om kwart over 5 weer op mijn bestemming mag dat dan ?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Dineke

Als je voor 16:00 uur instapt bij NS, dan kun je de reis bij NS afmaken, maar niet meer van vervoerder wisselen.

Anoniem boze reiziger
6 jaren geleden

Hanzelijn zou omgedoopt moeten worden in Altijd vertraagde polderlijn

Anbrobra
6 jaren geleden

Mag je met het kaartje van primera (in het algemeen misschien wel actiekaartjes) in combinatie met een of twee railrunners reizen?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anbrobra

Ja, alle kaartjes mogen gecombineerd worden met een Railrunner. Sterker nog, een kind mag ook alleen reizen met een Railrunner.

Ria
6 jaren geleden

Waar is het evenement kaartje van 9,95€ te koop?

Maria
6 jaren geleden
Antwoord aan  Ria

-1 dag geldig vanaf 11:00 uur tot 04:00 uur de volgende ochtend op vrijdag, zaterdag of zondag.
-Te koop en te gebruiken vanaf 1 augustus tot en met 30 september 2017.

https://www.ns.nl/producten/losse-kaartjes/p/evenementen-retour

Astrid
6 jaren geleden

Vandaag bij 3 Primera zaken geweest. Helaas nergens zijn de actiekaarten meer te krijgen.ZE ZIJN OP !!!. Misschien handig om dit op de site te zetten. Online zijn ze niet te bestellen.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Astrid

Ik heb even gebeld met de Primera klantenservice, ik heb begrepen dat ze bij sommige vestigen op zijn, maar niet allemaal, maar dat ze ook geen uo-to-date overzicht hebben. Advies is om ze even te bellen. Het kan zijn dat ze in bepaalde regio’s sneller zijn gegaan dan anderen. Ik zal het verwerken.

Diana
6 jaren geleden

Ik hoorde net ook bij Primera dat alle kaartjes op zijn.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Diana

Het kan zijn dat ze bij sommige vestigingen of regio’s zijn uitverkocht.

L.N. Hutting
6 jaren geleden

Jammer, dat je met de NS dagkaart niet meer voor 06:30 kunt reizen.
Vanaf Maastricht naar Den Helder is geen optie.
Heel jammer dat die mogelijkheid eruit gehaald is.

K. Pereboom
6 jaren geleden

zo irritant dat kaartjes pas na 9.00uur
gebruikt mogen worden.
in het oosten van het land moet je gewoon
op tijd weg wil je een dagje naar het
pretpark willen gaan.
als dat nu gewoon vanaf 6 uur zou zijn,
zou dat een hele uitkomst zijn.

Pauline
5 jaren geleden

Wil met 3 personen enkele trein deventer naar schiphol, kan ik dan geen gebruik maken van de groepsticket, dit gaat vanaf 4 personen

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Pauline

Je kunt gewoon een groepsticket kopen voor vier personen en met z’n drieën reizen. Op het vierde kaartje zet je gewoon een fictieve naam. Let wel op dat de hoofdboeker de reis wel per se moet maken, dus die kan niet de fictieve persoon zijn.