fbpx

Gratis trein- en busvervoer Arriva tijdens wegwerkzaamheden A2

In verband met onderhoudswerkzaamheden sluit Rijkswaterstaat de rijksweg A2 tussen de knooppunten Everdingen en Deil wisselend in rijrichting af voor het wegverkeer. Om de overlast voor de weggebruiker deels te compenseren, bieden Rijkswaterstaat en Arriva gratis trein- en busvervoer aan.

Tijdens de weekendafsluitingen kunnen reizigers gratis gebruik maken van de Arriva-trein op de MerwedeLingelijn tussen Geldermalsen en Gorinchem. Daarnaast is het busvervoer gratis op de lijnen 46, 81, 85 en Qliner 387. De weekendafsluitingen vinden plaats in twee periodes rond de zomer.

Periodes
In de eerste periode vinden werkzaamheden plaats van 4 tot en met 8 juni, 18 tot en met 21 juni en 9 juli tot en met 12 juli. Ieder weekend werkt Rijkswaterstaat van vrijdagavond tot maandagochtend. Eind augustus en in september zijn er nog drie afsluitingen. Meer informatie over de weekendafsluiting is te vinden op www.vananaarbeter.nl

Beperkingen
Het gratis openbaar vervoer geldt alleen tijdens de genoemde weekenden. Het gratis openbaar vervoer op de MerwedeLingelijn geldt niet tussen Gorinchem en Dordrecht. Op dit deeltraject dienen reizigers in het bezit te zijn van een geldig vervoerbewijs. Via www.9292ov.nl of 0900 – 9292 (€ 0,10 per minuut) worden alle soorten reisinformatie verstrekt.